- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Bizar: ce reprezintă, de fapt, culoarea albastră a semaforului

12 Aug, 18:20 • Stefan Simion
Verdele, roșul și în anumite situații, galbenul sunt culorile semaforului, pe care toată lumea le știe. Totuși, există și cazuri mai neobișnuite, în care lumina dispozitivului de siguranță rutieră indică albastru. 
Bizar: ce reprezintă, de fapt, culoarea albastră a semaforului

De ce unele semafoare arată lumina albastră? Acest lucru se întâmplă în Japonia, unde culorile semafoarelor rutiere sunt roșu, galben și albastru sau verde-albastru.

Situație ciudată. De ce există culoarea albastră la semator?

Motivul se referă la faptul că în limba japoneză nu există un cuvânt dedicat pentru verde. Niponii folosesc același cuvânt pentru verde și albastru, relatează presa internațională.

Inclusiv cuvântul „midori”, care a apărut scris pentru prima dată la finalul primului mileniu d.H. pentru a descrie culoarea verde, se referea, de fapt, la o nunță mai specială de albastru.

Culoarea albastră a semaforului a născut controverse. Japonezii încearcă să se adapteze „codului” acceptat la nivel internațional

În ziua de azi, pentru obiectele de culoare verde se utilizează mai degrabă termenul „ao”. Totuși, pentru a se apropia de standardele internaționale, autoritățile japoneze au început să folosească din ce în ce mai des culoarea verde la semafoare, în loc de albastru.

Pe scurt, culoarea albastră a semaforului în Japonia are aceeași semnificație cu cea roșie în Europa, America sau în alte părți ale lumii.

Citește și: Jobul de PEGA developer în România. Cum să câștigi 3.000 de euro net pe lună

Scurtă istorie. Când a fost montat primul semafor din lume

Primul semafor din istoria omenirii a fost un model care funcționa pe bază de gaz. Acesta a fost instalat la Londra, în data de 10 decembrie 1868, la intersecția dintre Bridge Street și Palace Yard.

semafor
semafor
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult