- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Tot mai mulți români vor să viziteze Japonia. Cererea turiștilor a înregistrat o creştere de peste 100% în lunile de vară

01 Jul, 19:13 • Toma Anca
Tot mai mulți români vor să viziteze Japonia. Cererea turiştilor a înregistrat o evoluţie semnificativă în ultimul an. În prima jumătate a acestui an, cererea pentru programele de Japonia s-a menţinut pe un trend ascendent, iar circuitele cu derulare în lunile de vară au înregistrat o creştere de peste 100% faţă de anul precedent.
Tot mai mulți români vor să viziteze Japonia. Cererea turiștilor a înregistrat o creştere de peste 100% în lunile de vară

Tot mai mulți români vor să viziteze Japonia. În preferinţele turiştilor privind destinaţiile şi experienţele în Japonia, au putut fi observate modificări semnificative. În ultimul an, tururile tematice au câştigat popularitate tot mai mare, oferind experienţe nişate şi unice. În mod special, tururile dedicate pasionaţilor de anime, manga, gastronomie sau parcuri tematice de distracţie au atras un număr tot mai mare de turişti.

Tot mai mulți români vor să viziteze Japonia

De asemenea, a crescut interesul pentru regiunile extreme ale Japoniei, precum nordul insulei Hokkaido şi insula tropicală Okinawa, care poate fi vizitată ca parte a programului de Revelion 2024: Japonia tradiţională şi tropicală, lansat deja de Exact Travel.

Turiştii sunt tot mai interesaţi de oraşe cu încărcătură simbolică şi istorică aparte precum Nagasaki, Aomori, Kanazawa, Kobe sau Miyazaki (modalitate inedită găsită specialiştii agenţiei pentru a vizita toate aceste oraşe, imposibil de atins cu un tur clasic este o croazieră în jurul Japoniei).

Citește și: Gestul unui student care îl costă 480.000 de dolari. Restaurantul a suferit o scădere dramatică după ce imaginile cu băiatul au devenit virale

Japonia va elibera în mare tone de apă contaminată

Japonia a confirmat că va elibera în mare, în acest an, peste un milion de tone de apă contaminată de la centrala nucleară de la Fukushima. Se pare că după tratare, nivelul celor mai multe particule radioactive respectă standardul național, a precizat operatorul, potrivit BBC.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a transmis că operațiunea este una sigură și nu opune în pericol viața marină. Cu toate acestea însă, țările vecine și-au exprimat îngrijorarea. Dezastrul de la Fukushima din 2011 a fost cel mai grav accident nuclear de la Cernobîl încoace, iar urmările sunt destul de grave.

Dezafectarea centralei a început deja, dar ar putea dura mai bine de patruzeci de ani. În fiecare zi, centrala produce 100 de metri cubi de apă contaminată, care este un amestec de apă subterană, apă de mare și apă folosită pentru a menține reactoarele la rece. Aceasta este apoi filtrată și depozitată în rezervoare. Problema este că spațiul de depozitare se epuizează și experții trebuie să găsească o soluție, iar singura șansă în momentul acesta este aceea a eliberării apei în mare.

Apa de la Fukushima este filtrată pentru majoritatea izotopilor radioactivi, dar nivelul de tritiu este peste standardul național, a anunțat operatorul Tepco. În acest context, experții susțin că tritiul este foarte greu de eliminat din apă și că este dăunător pentru oameni doar în doze mari. (Citește AICI mai multe detalii)