- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Goana după cozonaci a început. Cât costă deliciosul preparat al sărbătorilor de iarnă

05 Dec, 18:00 • Cornel Ghimeșan
A început goana după cozonaci. Acest desert, care e un simbol culinar al sărbătorilor de iarnă, nu lipsește de pe mesele românilor în această perioadă.
Goana după cozonaci a început. Cât costă deliciosul preparat al sărbătorilor de iarnă

Nu mai e nevoie ca gospodinele să-și ia din timpul lor ca să frământe cozonaci, dacă nu mai au acest timp, fiindcă se găsesc peste tot cozonaci gata făcuți.

Pe site-uri de specialitate, rețele sociale sau în supermarketuri, găsim oferte care acoperă toate gusturile și bugetele. Spre exemplu, cozonacii „dolofani” de peste 1 kilogram, umpluți cu nucă și cremă de cacao, stafide, rahat, fructe exotice confiate presărate cu fistic, ori chiar însiropați în vin roșu sau acoperiți cu foiță de aur.

Citește și Arancini, rețeta din bucătăria italiană cu orez și carne care te va surprinde

În supermarketuri, cele mai accesibile prețuri se situează între 13 și 17 lei pentru un cozonac de 450–500 grame, cu nucă și cacao.

În magazinele de specialitate, un cozonac de tip Pandoro sau Panettone, de 700–800 grame, costă între 46 și 130 de lei, în funcție de umplutură.

Goana după cozonaci a început. Oferte pe rețelele sociale

  • „Cozonaci proaspeți, pregătiți acasă, cu ingrediente de calitate. Disponibili în diverse variante: cu nucă, mac, rahat. Preț: 45 de lei/bucata.” Gramajul însă nu este specificat.
  • „Cozonaci calzi cu Nutella și multă nucă sau în varianta tradițională (nucă, cacao, rahat), la 65 de lei/bucata.”
  • „Făcuți după rețeta bunicii, cu umplutură de nucă și cacao, frământați cu grijă și dospiți îndelung. Preț: 11 euro/bucata.” Greutatea nu este menționată.

Cozonacul copilăriei

Prețurile variază în funcție de umplutură și gramaj:

  • „Cozonaci pufoși, cu nucă, cacao, rahat și stafide, gata să aducă magia sărbătorilor – 75 lei/bucata.”
  • „Cozonacul copilăriei – 100 lei pentru o bucată de 1,3 kg, cu ingrediente de calitate: nucă, cacao, unt, lapte, extract de vanilie și coji de citrice.”
  • „Cozonaci Babka, împletiți cu cremă de ciocolată, nuci și scorțișoară, însiropați cu vin ars – 100 lei pentru 1,2 kg.”

Citește și Cum prepari maioneza în doar două minute. Secretul ca să îi dai un gust delicios

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult