Lidia Fecioru spune că pentru a ține răcelile departe ar trebui să golosești coji de portocale și mandarine. Așa că ar fi bine ca, atunci când consumi aceste fructe, să nu mai arunci cojile la gunoi pentru că ele pot fi folosite pentru eventualele probleme de sănătate și sunt cu adevărat benefice. Fiind bogate în uleiuri esențiale, sunt deosebit de utile în caz de răceală, bronșită sau probleme digestive.
„Punem trei linguri de coajă uscată de portocală sau mandarină și o zdrobim, turnăm două pahare de apă fierbinte peste ea, lăsăm trei ore acoperit și apoi strecurăm și bem acest ceai pentru bronșită și răceală”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.
E important ca în momentul în care folosești coaja de portocale sau mandarine să alegi fructe bio, netratate cu pesticide.
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a mai precizat că prepară o tinctură pe bază de coji de portocale și mandarine. Aceasta a precizat că această tinctură este bună pentru creșterea imunității, îmbunătățirea tractului digestiv, dar și creșterea apetitului. „Se ia coaja de la o mandarină, se toarnă 200 ml pălincă bună sau alt alcool, se pune la întuneric o săptămână și se beau câte 20 de picături de trei ori pe zi, înainte de masă”, a mai spus Lidia Fecioru.
Citește și Cum să faci scovergile ca la mama acasă. Preparatul tradițional are un gust irezistibil