Scovergile, un preparat tradițional adorat de orice generație, devin iarăși populare grație simplității și versatilității lor. Pot să fie pregătite în numai câteva minute cu ingrediente care sunt foarte accesibile, iar rezultatul este întotdeauna delicios. Chiar dacă le preferați dulci sau sărate, scovergile sunt alegerea perfectă pentru a satisface pofta de ceva bun.
Cum preparăm scovergile ca la mama acasă
Pentru a pregăti această rețetă simplă și delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 ml ulei pentru prăjit
- 500 g făină
- 350 ml apă călduță
- 7 g drojdie uscată (sau 25 g proaspătă)
- 2 linguri de ulei
Citește și : Un expert în longevitate dezvăluie care sunt alimentele pe care nu trebuie să le ai în casă: „Vei restricționa consumul lor cu 80%”
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
- Într-un bol, amestecă făina, zahărul și drojdia.
- Adaugă treptat apa călduță și sarea, continuând să amesteci.
- Frământă aluatul timp de câteva minute, până devine omogen.
- Acoperă aluatul cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc călduros, timp de o oră.
- După ce aluatul a crescut, împarte-l în bile egale.
- Întinde fiecare bilă cu făcălețul, apoi lasă-le să crească pe masă încă 10-15 minute.
- Încălzește 500 ml de ulei într-o oală adâncă. Când uleiul este bine încins, prăjește scovergile.
- Oprește focul în timpul prăjirii pentru a obține scovergi pufoase.
- Prăjește-le pe ambele părți până devin aurii, apoi scoate-le pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Scovergile sunt ideale ca înlocuitor pentru pâine și pot fi servite cu zacuscă de post sau alte preparate sărate. Pentru o variantă dulce, puteți adăuga gem, miere, zahăr pudră sau mere rase pentru un desert savuros, conform EVZ.
Citește și : Iluzie optică. Ce spune despre tine interpretarea acestui desen
Pentru un rezultat perfect, puteți folosi o făină de calitate superioară pentru a obține un aluat bine legat. În plus, este important să le frământați până când aluatul devine suplu și ușor lipicios.