Pâine turcească la tigaie, o rețetă care vă va încânta papilele gustative. Află în rândurile de mai jos cum se prepară.
Pentru prepararea acestei rețete aveți nevoie de următoarele ingrediente: drojdie proaspătă, 400 ml de apă, 400 ml de chefir, un kg de făină și o linguriță de sare.
De asemenea, veți mai avea nevoie și de o linguriță de zahăr și puțin ulei.
Citește și Rețeta de chiftele din conopidă a Roxanei Blenche. Sunt perfecte pentru zilele caniculare
Mod de preparare
Se ia un bol în care adăugăm drojdia, zahărul, trei linguri de făină și un pahar de apă caldă. Amestecăm după care îl lăsăm deoparte timp de 10 minute. Se adaugă apoi sarea, chefirul și un pahar cu apă, după care amestecăm bine. Se adaugă treptat făina și să frământă bine aluatul, KiloRețete.
Ne ungem mâinile cu putin ulei pentru a forma o bilă din aluat. O punem într-un bol uns cu ulei și se lasă deopare. Formăm în continuare bile din aluat pe care le întindem de blatul de lucru.
Se ia o tigaie în care coacem fiecare turtă în parte timp, până când se rumenește pe ambele părți!