- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Planuri de vacanţă în 2023. Trucuri pentru un sejur ieftin

07 Jan, 20:38 • Toma Anca
Planuri de vacanţă în 2023. Am intrat doar de câteva zile în Anul Nou, iar românii se gândesc deja la vacanţă, fie că o au programată deja sau că urmează să o facă. Fie că este pasionat de sporturile de iarnă sau căldura îţi este mult mai confortabilă, mai jos sunt câteva trucuri care te vor ajuta.
Planuri de vacanţă în 2023. Trucuri pentru un sejur ieftin

Planuri de vacanţă în 2023. Cu toţii ne dorim să obținem cât mai multe beneficii pentru banii noștri. Bugetele mai restrânse schimbă modul în care călătorim, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la vacanțe.

Iată câteva trucuri pentru a economisi atunci când vă rezervați o vacanță pentru 2023, potrivit Euronews Travel.

Planuri de vacanţă în 2023

Rezervă zborul în avans

Una dintre cele mai bune modalități de a economisi ar putea fi setarea alertelor care vă vor anunța atunci când prețul zborului scade, potrivit motorului de căutare a călătoriilor Kayak.

De asemenea, merită să vă planificați din timp. Numărul de zile în care trebuie să vă rezervați în avans variază în funcție de destinație. Dacă călătoriți în Bangkok, Thailanda, de exemplu, cea mai bună săptămână pentru a pleca este cea din 24 aprilie. Cele mai mari economii se obțin dacă vă rezervați călătoria cu 29 de zile înainte. Călătorind într-o zi de miercuri ați putea economisi, de asemenea, bani.

Dacă vă rezervați o vacanță la New York, însă, s-ar putea să fie nevoie să vă cumpărați biletele cu 63 de zile înainte de zbor și să călătoriți într-o zi de marți pentru a găsi cele mai bune oferte.

În general, Kayak a constatat că marțea și miercurea sunt cele mai bune zile pentru a pleca pentru a economisi cei mai mulți bani.

Citeşte şi: Lovitură pentru românii care vor să viziteze Turcia în 2023! Câți bani vor scoate din buzunare pentru câteva zile de vacanță

Căută destinații unde cazarea, mâncare și activitățile sunt accesibile

Dacă călătoriți cu un buget limitat, trebuie să vă asigurați că obțineți cel mai bun raport calitate-preț pentru banii dumneavoastră.

Asta ar putea însemna să luați în considerare destinații pe care nu le-ați mai explorat până acum. Merită să comparați câteva opțiuni alternative pentru a afla unde cazarea, mâncarea la restaurant și activitățile costă cel mai puțin.

Site-ul de planificare a călătoriilor Omio a analizat unele dintre cele mai ieftine orașe din Europa în ceea ce privește factori precum activitățile, mâncarea și transportul public.

Din 100 de destinații, Granada, din Spania, a ieșit pe primul loc, cu 112 activități gratuite, inclusiv cel mai mare simbol al orașului, Alhambra. Berea costă puțin peste 2 euro, iar cina pentru două persoane costă aproximativ 44 de euro.

Bruges, în Belgia, și, poate surprinzător, Veneția, în Italia, s-au clasat imediat după Granada pe lista orașelor europene ieftine.

Optează pentru călătoriile în afara sezonului

Știm cu toții că a călători în plin sezon poate fi costisitor. Așadar, dacă doriți să vizitați destinații de top mult mai ieftin, încercați să faceți rezervări în afara sezonului.

Dacă aveți o mare flexibilitate în ceea ce privește datele de vacanță – și nu sunteți constrâns de vacanțele școlare – atunci alegerea de a călători atunci când alții nu călătoresc ar putea face ca banii dvs. să meargă mai departe. În general, prețurile sunt mai mici în lunile martie, aprilie, septembrie și octombrie.

Alege zboruri cu escale și călătorii cu trenul

Sondajul anual de călătorie realizat de Booking.com a arătat, de asemenea, că mai mult de jumătate dintre oameni vor alege un traseu mai lung în călătoriile în străinătate pentru a economisi bani.

Zborurile cu escală sunt, în general, mai ieftine decât cele fără escală și, dacă escala este suficient de lungă, v-ar putea oferi suficient timp pentru a explora un oraș în plus.

Având în vedere că prețul zborurilor este în creștere, de ce nu iei în considerare forme alternative de transport, cum ar fi trenurile? De fapt, pe unele rute, ar putea dura mai puțin timp.

Călătoreşte cu puține bagaje

Încercarea de a economisi bani înseamnă adesea să călătoriți cu o companie aeriană de buget. Dar cu toții am experimentat costurile suplimentare care vin odată cu adăugarea de valize mari la rezervare.

Zborurile ieftine sunt tentante, dar adesea includ în preț doar bagajul de mână – unele doar o geantă sub scaun. Acest lucru vă poate afecta cu adevărat bugetul dacă bagajele supradimensionate trebuie să fie înregistrate atunci când ajungi la aeroport.