Recent, Anca Țurcașiu a încercat o rețetă specială, de post. E un preparat ideal atât pentru masa de sărbători, cât și pentru cei care țin post.
„Rețeta mea perfectă pentru cei care țin post, pentru vegetarieni sau pentru o garnitură la friptură pentru masa de Crăciun. Poftă bună, dragilor!”, a scris Anca Țurcașiu pe Instagram.
Anca Țurcașiu a dezvăluit și ce ingredientele a folosit. Dacă doriți să preparați acasă această rețetă, aveți nevoie de conopidă, 2-3 linguri ulei de măsline, sare după gust, piper după gust, ceapă verde, usturoi verde, 1 legătură de mărar proaspăt, 1 legătură de pătrunjel proaspăt și fulgi de chili după gust.
Modul de preparare e cu atât mai simplu și accesibil pentru oricine. Mai exact, tot ce trebuie să faceți este să așezați conopida într-o tavă, după care stropiți cu ulei de măsline și presărați sare și piper. După care, amestecați astfel încât fiecare buchețel să fie bine acoperit și introduceți tava în cuptor. După ce se coace, puteți să adaugați un amestec de ingrediente, după cum vă doriți. În acest caz, vedeta a folosit ceapă verde și usturoi, călite împreună cu mărar, pătrunjel, sare, piper și fulgi de chili.
„Iar sunt în bucătărie. Nu-mi vine să cred. Dar mi-a fost poftă de conopidă și bineînţeles că m-am inspirat de pe Instagram, dar am creat ceva foarte personal. Am copt conopidă la cuptor cu sare, ulei, piper și apoi am adăugat pe ea felii de ceapă verde, usturoi, mărar, pătrunjel, sare, piper și fulgi de chili, totul călit. Nu ştiţi cum este! Este o bunătate! Este o garnitură perfectă pentru masa de Crăciun. Eu fac pregătiri acum pentru masa de Crăciun. Sărbători fericite!”, a spus Anca Țurcașiu în filmulețul postat.