Postul Paștelui a început deja, iar mulți români caută rețete simple, dar gustoase, care să poată fi preparate în această perioadă de abstinență. Chiftelele de ciuperci cu cartofi sunt un preparat ideal, deoarece sunt ușor de făcut și foarte delicioase. Aceste chiftele sunt perfect adaptate pentru Postul Paștelui, fiind vegane și rapide, având nevoie doar de câteva ingrediente de bază pe care le găsești cu ușurință în orice magazin, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Postul Paștelui 2025 a început! Greșeala gravă pe care nu trebuie să o faci din prima zi!
Postul Paștelui este unul dintre cele mai stricte posturi religioase, care durează până pe 19 aprilie, iar în această perioadă credincioșii din România trebuie să se abțină de la produsele de origine animală. Din acest motiv, este important să avem la îndemână rețete care nu doar să respecte regimul alimentar, dar să fie și gustoase și să îți ofere senzația de satisfacție. Chiftelele de ciuperci cu cartofi sunt o alegere excelentă, fiind atât hranitoare, cât și savuroase.
Pentru a pregăti aceste chiftele de post, ai nevoie de ingrediente simple și accesibile: 250 de grame de ciuperci proaspete, 500 de grame de cartofi fierți în coajă, o ceapă, doi căței de usturoi, sare și piper după gust, și opțional jumătate de linguriță de chimen.
În plus, vei avea nevoie de 50 ml de ulei, între două și patru linguri de pesmet, și o mână de pătrunjel verde, tocat fin. De asemenea, este necesar și puțin ulei pentru a modela chiftelele.
Prepararea acestui fel de mâncare începe prin fierberea cartofilor în coajă, cu două lingurițe de sare, până când sunt bine gătiti. După ce sunt fierți, îi decojești și îi pisezi. În paralel, ciupercile și usturoiul se toacă mărunt, iar ciupercile se sotăiesc într-o tigaie cu puțin ulei (aproximativ două linguri) timp de 4-5 minute, până se înmoaie. Apoi se adaugă usturoiul tocat, condimentele, iar amestecul se lasă pe foc până ceapa devine sticloasă și fragedă. După aceasta, cartofii fierți se pun în tigaie și se lasă la foc pentru 2-3 minute, pentru a se încorpora bine cu celelalte ingrediente.
Amestecul rezultat se lasă să se răcească timp de 15 minute, iar apoi se trece printr-o mașină de tocat pentru a obține o compoziție mai fină. Se adaugă pesmetul și pătrunjelul tocat, iar amestecul se lasă 5 minute pentru a se omogeniza. După acest timp, se mai pot adăuga sare și piper pentru a ajusta gustul, iar apoi se formează chiftelele.
Pentru a le găti, există opțiunea de a le prepara într-o friteuză cu aer cald. Se așază chiftelele în friteuză, se reglează temperatura la 200 de grade și se lasă la gătit timp de 20 de minute.
Te-ar mai putea interesa și: Postul Paştelui 2025, lăsatul secului pentru carne. Credincioșii se pregătesc pentru cel mai aspru post din an. Tradiţii şi superstiţii