Gem de gutui, rețeta tradițională care face furori în rândul gospodinelor. Se prepară rapid și ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Ai nevoie de 1,5 kilograme de gutui, 750 de grame de zahăr, cât și jumătate de baton de vanilie. De asemenea, mai ai nevoie de o lămâie, 2-3 cuișoare și un baton de scorțișoară.
Citește și Zacuscă de ghebe ca la mama acasă. Rețeta pas cu pas pentru un gust desăvârșit
Mod de preparare
Se spală bine gutuile, după care se curăță de cotoare și se taie felii potrivit de mari. Se pun într-o oală nare cu apă și zeama de la o lămâie. După ce apa a început să fiarbă, oala trebuie lăsată la foc mic vreme de opt minute, după care veți scurge zeama.
După ce ați scăpat de zeamă, fructele se pun înapoi în oală alături de zahăr, 100 ml de apă și veți pune totul înapoi la fiert. Va trebui să amestecați ușor și să adăugați vanilia și ingredientele opționale, scrie click.ro.
Totul ar trebui să fie gata în cam 20 de minute, după care va trebui să turnați gemul în borcane sterilizate.
Citește și Rețeta de papanași a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul celebrului băcătar