Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți bucătari din România, un profesionist care și-a construit o carieră impresionantă în domeniul culinar. Succesul său pe micile ecrane și abilitățile sale în bucătărie l-au transformat într-o vedetă, dar puțini știu cum a apărut pasiunea pentru gastronomie.
În ciuda talentului său culinar, Florin Dumitreescu ar fi putut urma o carieră sportivă de succes, fiind campion național la polo. Totuși, la vârsta de 14 ani, a descoperit pasiunea pentru gătit, un moment care i-a schimbat viața.
Recent, celebrul bucătar a dezvăluit cine i-a insuflat dragostea pentru bucătărie: „Pasiunea pentru gătit a apărut în timp ce eram în bucătăria profesionistă, iar asta s-a întâmplat cumva privind bucătarii mai vechi în meserie ca pe niște zei. Primul meu șef bucătar, Ștefan Kopeczi, este omul care mi-a insuflat pasiunea pentru gătit. Talentul? Încă nu l-am descoperit, sunt un produs al muncii. Am învățat să mănânc, am învățat să gătesc, am învățat să mă mișc în bucătărie, totul s-a produs cumva muncind”, potrivit Viva!.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2024/12/florin-dumitrescu-1-1024x576.png)
În ciuda faptului că, la vârsta de 17 ani, câștiga mai mult decât majoritatea celor din jurul său, Florin Dumitrescu nu a avut parte de o viață ușoară. Angajat în două restaurante pe post de bucătar de linie, a fost nevoit să lucreze foarte mult, fără a beneficia de vacanțe sau timp liber.
„Meseria noastră se plătește foarte bine dacă muncești și te dedici locului în care te afli. La 17 ani câștigam mai bine decât mulți oameni din jurul meu, dar eram angajat în două restaurante pe post de bucătar de linie, deci munceam foarte mult. Se întâmpla să dorm 4 ore pe noapte și să mă întorc înapoi în bucătărie. Din 2002 până în 2009, eu nu am văzut marea sau muntele, am fost doar la muncă, fără concediu. E adevărat că asta m-a ajutat să ajung departe”, a dezvăluit vedeta TV.
Florin Dumitrescu s-a născut la 1 august 1987, în București, și a absolvit Liceul Sportiv Emil Racoviță, unde a excelat în polo, câștigând titluri naționale. Deși avea o carieră sportivă promițătoare, la 14 ani și-a descoperit adevărata pasiune pentru gătit. După o perioadă de formare în România, în 2007 a plecat în Itali,a pentru a învăța mai multe despre arta culinară italiană.
În 2012, Florin Dumitrescu a debutat ca jurat în emisiunea „MasterChef”, unde a impresionat cu abilitățile sale culinare. Ulterior, alături de colegii săi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, Florin a făcut furori în show-ul culinar „Chefi la Cuțite”, ca mai apoi să revină la „MasterChef”