- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Cum să-ți dai seama dacă medicul dentist la care ai apelat este cel potrivit pentru tine?

31 Dec, 21:45 • Bumbeneci Diana
Cum să-ți dai seama dacă medicul dentist la care ai apelat este cel potrivit pentru tine?

Când vine vorba de alegerea unui medic dentist potrivit pentru tine și familia ta există multe lucruri pe care ar fi bine să le iei în considerare. Un medic dentist bun este extrem de important dacă îți dorești dinți și gingii sănătoase și un zâmbet frumos pentru mult mult timp. Dar ca să-l găsești, trebuie să depui un oarecare efort și să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu. Iată câteva sfaturi și informații care îți vor simplifica misiunea.

Dentistul tău te ascultă?

Orice bun profesionist care profesează în domeniul medical trebuie să știe să fie și un bun ascultător. Un dentist bun de exemplu este atent la toate nevoile, preocupările și întrebările pacienților săi și își face timp să răspundă la toate. Cel puțin așa se întâmplă în cazul medicilor dentiști de la Dental West, o clinică stomatologică Brașov cu o reputație foarte bună. Medicii de aici ori de câte ori întâlnesc un nou pacient efectuează o examinare amănunțită a sănătății bucale înainte de a recomanda un plan de tratament și a oferi mai multe opțiuni pentru o îngrijire dentară adecvată.

Majoritatea pacienților nu au cunoștințele necesare pentru a ști cum să își îngrijească corect dinții și gingiile. Dar un dentist bun îi instruiește cum să-și trateze problemele orale și să-i facă conștienți de opțiunile de tratament disponibile. Iar un stomatolog grozav își face de asemenea timp să răspundă la întrebări și să recomande produse potrivite care îi pot ajuta să-și mențină dinții și gingiile.

Un dentist excelent respectă timpul și resursele pacientului!

Dacă te trezești că aștepți perioade de timp excesiv de lungi în cabinetul stomatologului după ce ai programat o consultație sau urmezi deja un tratament în cadrul clinicii respective, aceste lucruri ar trebui să-ți dea de înțeles că medicul în cauză nu-ți respectă timpul sau bugetul. Stomatologii buni pe de altă parte încearcă pe cât posibil să fie punctuali și să respecte timpul pacienților lor.

Beneficiezi de un cadru curat și confortabil la dentist?

Prima impresie este foarte importantă pentru o relație de durată. Dacă medicul dentist la care ai apelat nu lucrează într-un cabinet curat și ordonat și nu tratează cu respect pe ceilalți membri ai personalului și pe pacienții săi, probabil că nu-l vei vizita nici tu prea mult, cel puțin nu cu plăcere.

Starea de spirit influențează mult procesul de vindecare, chiar și atunci când este vorba de o intervenție medicală relativ ușoară, și de aceea ar trebui să apelezi doar la medici dentiști care îți oferă siguranță și te primesc cu brațele deschise și empatie într-un cabinet curat, modern amenajat și bine dotat.

Există transparență în clinica la care apelezi?

Orice stomatolog bun îți va oferi o varietate de proceduri ca alternative la problemele tale, dar la final va ține cont de părerea ta și mai ales de interesul tău și nu va încerca să-ți vândă tratamente de care nu ai nevoie. De aceea, dacă obișnuiești să pui la îndoială diagnosticele care ți se oferă la cabinetul pe care îl vizitezi sau ai mereu surprize neplăcute cu privire la prețul procedurilor din cauză că nu-ți este comunicat de la început de ce buget ai nevoie și nici nu ai unde să cauți tarifele, atunci ar trebui să cauți și în altă parte deoarece există și clinici stomatologice unde există transparență.

Medicul tău dentist înțelege nevoile tale?

În timp ce fiecare stomatolog ar trebui să mențină o atitudine profesională în orice moment, un stomatolog grozav va afla cine ești, care este istoricul tău medical din punct de vedere stomatologic și îți va oferi o experiență personalizată. Când un profesionist în îngrijirea medicală își face timp să te cunoască, te vei simți mai conectat la clinica sa și mai în largul tău în timpul vizitelor acolo.

De asemenea, un stomatolog bun ar trebui să caute să mențină cu tine o relație pe termen lung, verificând starea ta de sănătate după o procedură mai complicată și stabilind cu tine când ar fi cel mai bine să vă vedeți data viitoare pentru o radiografie dentară, un examen stomatologic, o procedură dentară sau orice alt serviciu de care ai nevoie.

Vezi și: Uzinele Reșița. Locul unde NU s-au turnat piesele Turnului Eiffel

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult