- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Dupa ce l-a debarcat pe Corneteanu, Patriciu continua cu oameni fara experienta. Ce sanse are?

01 Apr, 19:57 • andra.gheorghe
Petrolistul l-a schimbat la conducerea trustului Adevarul pe Razvan Corneteanu cu doi "locotenenti" fara expertiza in media. Se va descurca "mogulul" cu Peter Imre si fiul sau vitreg Andrei Stefan, sau va simti nevoia unui nou Corneteanu, pe care l-a denumit in repetate randuri "cel mai bun manager de presa din Romania"? Si daca va avea nevoie, unde va gasi un inlocuitor pe masura?
Dupa ce l-a debarcat pe Corneteanu, Patriciu continua cu oameni fara experienta. Ce sanse are?

Noul director general Peter Imre este fost sef in industria tutunului, iar adjunctul sau, Andrei Stefan, fiul vitreg al lui Patriciu, are un MBA si a detinut diferite functii in grupul Rompetrol.

Noua organigrama anuntata de Patriciu pentru managementul Adevarul exclude omul cu experienta. Voci din piata media sustin ca acesta ar fi, de fapt, si motivul inlaturarii lui Razvan Corneteanu: omul de afaceri isi doreste controlul direct in business-ul lui, ceea ce, pe timpul lui Corneteanu, i-a lipsit.

„Nu cred ca Dinu Patriciu are chef de un general manager unic, poate ca tocmai aici e sensul plecarii lui Corneteanu. Patriciu ar putea fi multumit cu Peter Imre si fiul sau vitreg”, spune analistul media Iulian Comanescu.

Daca lucrurile nu vor sta asa, iar Patriciu nu va putea sa-si construiasca in continuare un imperiu de presa fara un manager cu o pregatire similara celei a lui Corneteanu, el are mai multe optiuni.

Personaje de calibrul si cu expertiza lui Corneteanu mai exista in piata, dar sunt bine ancorate in ceea ce fac.

„Daca as fi in locul petrolistului, eu l-as tatona pe Catalin Tolontan, caruia i-as da puteri depline pe ‘Adevarul’, cum are la ‘Gazeta Sporturilor'”, spune Comanescu.

Intrebat de DailyBusiness.ro daca ar lua in calcul o posibila oferta de a manageria Adevarul, Tolontan a raspuns sec „Nu comentez o asemenea ipoteza”.

La conducerea „Click!”, Comanescu il vede potrivit pe Claudiu Serban, directorul nou infintatei edituri „Evenimentul Zilei si Capital”, cu mentiunea ca Serban detine 10% din compania nou infiintata de Bobby Paunescu, deci are un interes puternic de a ramane acolo.

Dinu Patriciu ar putea, foarte bine, sa apeleze la serviciile unui om din interiorul Adevarul Holding, numele vehiculat si in cadrul trustului, dar si in piata, fiind cel al lui Adrian Halpert, actualul director editorial.

„In ecuatia asta nu trebuie neglijat Adi Halpert, un tip discret, dar cu rezultate pe care nu le are niciun redactor-sef/director editorial din Romania. Nu stiu de intentii de plecare a lui”, spune si Comanescu.

Unde s-ar putea afla trustul Adevarul peste doi ani?

„Daca gaseste si oamenii, si resursele sa mearga mai departe, Dinu Patriciu are un viitor frumos in print, fiindca si eu cred in acest viitor al printului. Dincolo de costurile mari legate de hartie, problemele presei tiparite tin si de un anumit gen de management conservator, obsedat de concurenta si de profit si asa mai departe”, opineaza Iulian Comanescu.

Neintelegerile dintre Dinu Patriciu, proprietarul Adevarul Holding, si Razvan Corneteanu, directorul general al trustului, nu dureaza de ieri de azi.

Primele semne ale conflictului au aparut la inceputul acestui an, potrivit unor surse din cadrul companiei. Mai precis, in momentul in care Corneteanu a luat decizia, „de capul lui”, sa nu abordeze niciun fel de subiecte politice in paginile Adevarul, chiar in prag de campanie. Mai mult, Corneteanu a comandat si o campanie de imagine care sa sustina decizia luata. Pozitia managerului ar fi deranjat nu doar o parte din echipa editoriala a publicatiei, dar si pe patron.

„Dar nu ma asteptam sa se ajunga atat de departe, sa se termine asa, si atat de repede”, spune unul dintre apropiatii lui Corneteanu din redactia Adevarul.

Acum, ceea ce parea o gluma de 1 aprilie s-a dovedit o decizie luata si parafata de Dinu Patriciu, care raspunde plecarii furtunoase a lui Corneteanu, cu multumiri si „dorindu-i o cariera de succes si ganduri alese pentru el si familia lui”.

Conform celor mai recente declaratii ale lui Dinu Patriciu, Adevarul Holding cumuleaza, in prezent, un business de 120 milioane euro.