- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Mark Zuckerberg îl umileşte pe Elon Musk în bătalia celor 300 de miliarde de dolari: „Nu este serios în privinţa luptei în cuşcă, este momentul să mergem mai departe”

14 Aug, 11:04 • Dobran Viorel
Mark Zuckerberg anunţă că a renunţat la o luptă în cuşcă cu Elon Musk, el precizând, într-un mesaj postat în social media, că şeful Tesla "nu este serios".
Mark Zuckerberg îl umileşte pe Elon Musk în bătalia celor 300 de miliarde de dolari: Nu este serios în privinţa luptei în cuşcă, este momentul să mergem mai departe

Mark Zuckerberg continuă disputa cu Elon Musk, miliardarii cu averi estimate la peste 300 de miliarde de dolari.  Miliardarii rivali au convenit aparent în iunie să se lupte, când Musk a scris pe Twitter că este „gata pentru o luptă în cuşcă”. Zuckerberg, care conduce Facebook şi Instagram, a făcut o captură de ecran a tweet-ului lui Musk, replicând „trimite-mi adresa”.

Cu toate acestea, duminică, el a transmis pe platforma de socializare Threads: „Cred că putem fi cu toţii de acord că Elon nu este serios şi că este timpul să mergem mai departe. Am oferit o dată reală. Dana White (şeful UFC) s-a oferit să facă din asta o competiţie legitimă în scop caritabil. Elon nu vrea să confirme o dată, apoi spune că are nevoie de o operaţie, iar acum cere să facă o rundă de antrenament în curtea mea în schimb. Dacă Elon devine vreodată serios în privinţa unei date reale şi a unui eveniment oficial, ştie unde să mă găsească. În caz contrar, este momentul să mergem mai departe. Mă voi concentra să înfrunt oameni care iau acest sport în serios.

Miliardarii planetei fac marele anunț! Elon Musk și Mark Zuckerberg se vor lupta în cușcă! Fosta platformă Twitter va transmite în direct bătălia. De la ce a plecat disputa

Musk, proprietarul Twitter, pe care a redenumit-o X, a părut să sugereze că lupta va avea loc într-o „locaţie epică” din Italia. El a prezentat opţiunile de streaming şi un cadru antic pentru evenimentul propus, susţinând că a vorbit cu prim-ministrul italian, Giorgia Meloni.

Elon Musk şi Mark Zuckerberg se bat în cuşcă
Elon Musk şi Mark Zuckerberg se bat în cuşcă

Tensiunile au fost mari între companiile celor doi miliardari, după lansarea în iulie a aplicaţiei Threads, o aplicaţie de conversaţie bazată pe text, de către Meta a lui Zuckerberg. Twitter i-a trimis o notificare lui Zuckerberg după lansare, afirmând că Meta şi-a însuşit „în mod ilegal secretele comerciale şi alte proprietăţi intelectuale ale Twitter”.

Zuckerberg este antrenat în arte marţiale mixte, el postând despre faptul că a încheiat primul său turneu de jiu jitsu la începutul acestui an.

Musk a declarat săptămâna trecută că se antrenează pentru luptă ridicând greutăţi. El a scris pe X: „Nu am timp să mă antrenez, aşa că le aduc la serviciu”.

Italia se declară pregătită să găzduiască o eventuală luptă între Elon Musk şi Mark Zuckerberg

Ministrul italian al culturii a discutat cu şeful Tesla, Elon Musk, despre organizarea unui eveniment caritabil pe tema Romei antice, după ce antreprenorul american a declarat că lupta pe care o plănuieşte cu rivalul Mark Zuckerberg de la Meta ar putea avea un astfel de fundal, relatează Reuters.

Cu toate acestea, adăugând şi mai multă incertitudine în legătură cu potenţiala confruntare dintre giganţii tehnologiei americane, ministrul italian a declarat că evenimentul nu va avea loc în capitala italiană şi nu a precizat ce formă va lua sau când va fi organizat.

Elon Musk şi Mark Zuckerberg s-au provocat reciproc la un meci de arte marţiale mixte (MMA), care să aibă loc într-o cuşcă, încă din luna iunie.

Mark Zuckerberg, „la cuțite” cu Elon Musk. Șeful Facebook lansează o nouă aplicație care să rivalizeze cu Twitter

La un moment dat, Musk a spus că lupta va avea loc la Colosseumul din Roma, dar Italia a exclus această variantă. Cu toate acestea, proprietarul platformei media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a declarat vineri că înfruntarea va avea o tematică romană antică.

Italia se declară pregătită să găzduiască o eventuală luptă între Elon Musk şi Mark Zuckerberg
Italia se declară pregătită să găzduiască o eventuală luptă între Elon Musk şi Mark Zuckerberg

„Tot ceea ce este în cadrul camerei va fi Roma antică, deci nimic modern, deloc. Am vorbit cu premierul Italiei şi cu ministrul culturii. Au căzut de acord asupra unei locaţii epice”, a declarat CEO-ul Tesla într-o postare pe X.

La scurt timp după aceea, ministrul italian al culturii, Gennaro Sangiuliano, a confirmat că a vorbit cu Musk pentru a discuta despre găzduirea unui „eveniment caritabil de amploare şi evocator din punct de vedere istoric”, care să respecte şi să protejeze siturile de patrimoniu.

„Nu va avea loc la Roma. Mai presus de toate, se aşteaptă ca o sumă substanţială, mai multe milioane de euro, să fie donată către două spitale pediatrice italiene importante pentru consolidarea facilităţilor şi cercetarea ştiinţifică pentru combaterea bolilor copiilor”, a spus el într-un comunicat.

„Va fi, de asemenea, o oportunitate de a promova la nivel global istoria şi patrimoniul nostru arheologic, artistic şi cultural”, a adăugat el, fără a da alte detalii despre evenimentul planificat.

Elon Musk i-a aruncat mănuşa lui Mark Zuckerberg într-o postare din 20 iunie, spunând că este „pregătit pentru un meci în cuşcă” cu rivalul său în afaceri, care are antrenament în jiujitsu.

O zi mai târziu, Zuckerberg, care a postat pe platforma Instagram a companiei sale fotografii ale meciurilor pe care le-a câştigat, i-a cerut lui Musk să „trimită locaţia” pentru confruntarea propusă.

Elon Musk: Lupta în cuşcă cu Mark Zuckerberg va fi transmisă în direct pe platforma de socializate X

Elon Musk a spus într-o postare pe social media că lupta sa în cuşcă cu CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, va fi transmisă în direct pe platforma de socializare X, cunoscută anterior ca Twitter, transmite Reuters.
Mogulii reţelelor de socializare s-au provocat unul pe altul într-un meci de arte marţiale mixte, în cuşcă, în Las Vegas, din iunie.

”Lupta Zuck v Musk va fi transmisă în direct pe X. Toate încasările vor merge către organizaţii de caritate pentru veterani”, a spus Musk într-o postare pe X, duminică dimineaţă, fără a oferi alte detalii.

Duminică mai devreme, Musk a spus pe X că ”ridică greutăţi pe tot parcursul zilei, se pregăteşte pentru luptă”, adăugând că nu a avut timp să se antreneze, aşa că aduce greutăţile la lucru.

Când un utilizator de pe X l-a întrebat pe Musk care este scopul luptei, Musk a răspuns spunând ”Este o formă civilizată de război. Bărbaţii iubesc războiul”. Meta nu a răspuns la o solicitare a Reuters de a comenta postarea lui Musk.

Totul a început când Musk a afirmat într-o postare din 20 iunie că este ”pregătit pentru un meci în cuşcă” cu Zuckerberg, care este antrenat în jiujitsu.

O zi mai târziu, Zuckerberg, în vârstă de 39 de ani, care a postat imagini cu meciurile câştigate pe platforma Instagram a companiei sale, i-a cerut lui Musk, în vârstă de 51 de ani, să ”trimită locaţia” pentru lupta propusă, la care Musk a răspuns ”Vegas Octagon”, referindu-se la un centru de evenimente unde se desfăşoară meciuri de campionat de arte marţiale mixte (MMA). Musk a spus apoi că va începe antrenamentul dacă lupta în cuşcă se va concretiza.