- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Yahoo apara deal-ul cu Google si neaga reluarea dialogurilor cu Microsoft

26 Jun, 14:08 • Redactia DailyBusiness
Liderii companiei Yahoo au reiterat miercuri printr-o scrisoare deschisa faptul ca prefera ca partener de afaceri pe Google in locul Microsoft, infirmand astfel in mod indirect stirea aparuta ieri in presa conform carora s-ar afla iarasi in dialoguri cu Microsoft pentru o potentiala preluare a segmentului de cautare online.
Yahoo apara deal-ul cu Google si neaga reluarea dialogurilor cu Microsoft

Sefii Yahoo au declarat ca vor ramane fideli planurilor de a vinde reclama la comun cu Google in SUA si Canada.

Desi in scrisoarea deschisa nu s-a spus in mod direct ca nu exista sau nu vor mai exista dialoguri cu Microsoft, sefii Yahoo au subliniat ca optiunea cea mai buna pentru companie in prezent este contractul de publicitate cu Google.

Scrisoarea face parte din campania board-ului Yahoo de a-si mentine pozitiile de conducere in cadrul companiei, pe fondul nemultumirii crescande a unui numar de actionari influenti. Acestia s-au aratat in mai multe randuri contrariati de deciziile conducerii Yahoo, in special din cauza refuzului de a ceda compania catre Microsoft, intr-un contract de 47,5 mld. $ (circa 30,5 mld. euro), echivalentul a 33 $/actiune (21 euro/actiune).

Jerry Yang, directorul executiv al Yahoo, a cerut Microsoft pentru a vinde compania 37 $/actiune (24 euro/actiune).

Microsoft nu a comentat scrisoarea deschisa a board-ului Yahoo. Anterior, cel mai mare producator de software din lume a reiterat ca este deschisa dialogurilor cu Yahoo.

Scrisoarea se pare ca a dezamagit investitorii Yahoo, acestia sperand ca board-ul companiei chiar a reinceput dialogurile de afaceri cu Microsoft, a scris The Associated Press.