- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Principalele lansari din IT&C de la inceputul lunii iunie (FOTO)

11 Jun, 00:03 • valentin..nicolae
Jucatorii din industria IT au lansat la inceput de luna o linie de produse ce cuprinde, printre altele, placi grafice, laptop-uri, proiectoare, monitoare 3D, sisteme blue-ray, boxe si accesorii. Dispozitivele se adreseaza atat consumatorilor individuali, cat si segmentului business.
Principalele lansari din IT&C de la inceputul lunii iunie (FOTO)

AMD

a lansat placile grafice profesionale FirePro V5900 si FirePro V7900, create pentru segmentele design, inginerie, financiar si medical.

Placile grafice ofera, pe langa AMD Eyefinity, inca doua noi tehnologii, AMD PowerTune si GeometryBoost.


AMD PowerTune ofera control direct asupra consumului de energie al procesorului grafic, iar GeometryBoost implica o capabilitate hardware ce poate procesa doua forme geometrice primitive pe ciclul de ceas, potrivit pentru generarea cursiva a modelelor complexe in medii CAD si DCC.

FirePro V5900 si FirePro V7900 ofera suport DisplayPort 1.2 si HDMI 1.4 i, dar si o memorie de 2GB GDDR5. 

Asus a anuntat O!Play Gallery, care le permite utilizatorilor sa ruleze continutul stocat pe iPod sau iPhone la rezolutie Full HD pe televizor, fara software aditional.

O!Play Gallery faciliteaza streaming-ul audio-video, gestioneaza materialele multimedia si acceseaza diverse servicii web. Dispozitivul poate incorpora un hard disk de 3,5 inci cu interfata SATA 6Gb/s.

Utilizatorii isi pot transfera continutul media de pe calculatoare pe O!Play Gallery prin  USB 3.0.

O!Play Gallery suporta mai multe formate, inclusiv iOS, la calitate HD, iar sunetul este redat in sistem Dolby TrueHD 7.1-channel.

BenQ a adus pe piata locala proiectorul W1200, destinat zonei de home-entertainment. Noul proiector are o luminozitate de 1.800 lumeni, o rezolutie de 1080p (Full-HD), contrastul real de 5000:1, boxe de 20W incorporate si un raport zoom de 1,5X.

Durata de viata a lampii este de 4.000 de ore de utilizare.

BenQ W1200 are 11 porturi de intrare (D-Sub, 2xHDMI, 3xRCA, S-Video, RCA, Stereo Mini Jack) si de iesire pentru PC, dar si audio.

Printre caracteristicile produsului se numara: sunet SRS WOW, auto keystone, picture in picture, variable out-put, brilliant color, full 10bit panel (10 miliarde de culori), frame interpolation, ISFccc Certificate, wall collor correction si quick cooling.

[b]Epson[/b] a venit la inceput de luna cu imprimanta foto Stylus Photo R2000 A3+, este dotata cu cartuse de cerneala de 17ml, rezolutie de tiparire de 5760 dpi si conectivitate Wi-Fi, USB si Ethernet. Utilizatorii au posibilitatea de a imprima de la distanta de pe iPhone sau iPad prin aplicatia Epson iPrint.

Logitech a dezvaluit cea mai noua gama de accesorii pentru calculatorul personal, Logitech Colour Collection (mousi, tastaturi, camere web), cu design-uri „ce cuprind o paleta diversa de atitudini, de la craft punk la cyber chic, de la linii simple la high-definition”.

Gama se diferentiaza prin elemente pictate manual. Noile modele vor fi disponibile in Europe incepand din aceasta vara.

Aceeasi companie propune tot ca ultima aparitie Boxele Z906, care functioneaza la capacitatea de 500 wati. Sistemul integrat de decodare digital 5.1 permite emiterea sunetului surround, iar subwoofer-ul side-firing emite frecvente joase la 165 de wati.

Poti conecta pana la sase dispozitive audio in acelasi timp, precum televizorul, player-ul DVD, recorder-ul DV, player-ul Blu-Ray, consolele Xbox 360, Playstation-ul 3, Wii-ul, player-ul iPod, calculatorul sau laptopul Mac.

Samsung Electronics a lansat in Romania cea mai recenta serie de monitoare 3D, ce dispun de rezolutie Full HD de 1920×1080 si ecran de 27 inci. Seria SA 9 poate reda continut 3D, inclusiv jocuri video, fotografii sau filme.

Dispozitivele ofera si posibilitatea de a converti in timp real continutul 2D in 3D de pe PC, pentru Blu-ray, console de jocuri si set-up boxes.

SA 9 include o pereche de ochelari 3D active shutter.

Odata cu SA9, Samsung a lansat si gama TA 9, cu ecran 3D LED de 27 de inci, ce ofera aceeasi rezolutie Full HD de 1920×1080, disponibila pe modelul SA 9.

Monitoarele din seria TA 9 incorporeaza un tuner DVB-T/T2/C ce permite transmiterea de semnale de difuzare TV. Modelul include si alte optiuni de conectivitate, printre care HDMI, USB si port cablu.

Seria este echipata cu difuzoare de 7 wati care suporta Dolby Digital, SRS TheaterSound HD, DTS 2.0 si sunet 3D.

Sony a lansat noua serie VAIO E, cu design tip fagure. Culoarea carcasei poate fi neagra sau alba, iar textura este mai rezistenta la amprente si la urmele cauzate de utilizarea indelungata.

Printre caracteristici se numara: procesor Intel Core i5 2410M, memorie 6GB DDR3 1333Mhz SDRAM si grafica NVIDIA GeForce 410M GPU.

Ecranele VAIO Display sunt de 15 inci sau 17 inci si au iluminare LED. Optiunile de conectivitate includ Bluetooth 3, patru porturi USB si HDMI.

De asemenea, Sony a introdus trei noi sisteme home cinema Blu-ray 2.1, respectiv modelele BDV-EF200, BDV-L600 si BDV-L800.

Atat modelul BDV-L600, cat si BDV-L800 ofera liberatea de a pozitiona sistemul in orice fel dorit. Player-ul in sine poate fi asezat pe orizontala, verticala sau suspendat de perete (Suport WS-L100 necesar pentru BDV-L600).

Modelul BDV-L800 vine echipat cu wi-fi integrat pentru conexiuni wireless si cu difuzoare 270 de grade care propaga sunetul in camera.

De asemenea, compania japoneza a creat player-ul BDP-S780, cu optiuni de conversie din 2D in 3D si tehnologie avansata IP Content Noise Reduction Pro, si BDP-SX1, primul player Blu-ray Disc portabil al Sony. 

Player-ul BDP-SX1 dispune de un ecran LCD 10,1 inci, ofera conexiune USB si beneficiaza de o baterie ce permite vizionarea timp de pana la 5 ore.

Toshiba
a lansat noua gama de laptop-uri speciale pentru gaming, denumita Qosmio X770, care include si un model cu tehnologie 3D.

Modelul Qosmio X770, cu ecran de 17,3 inci, este dotat cu un procesor Quad-Core i5, placa grafica NVIDIA GeForce GTX 560M si tehnologie Optimus 1,5 GB GDDR5.

Placa grafica ofera calitate vizuala la standard 1080p.

Sistemul are memorie RAM de 4 GB, 6 GB sau 8 GB.

Qosmio X770 3D se deosebeste de primul model printr-un ecran Full HD 3D, compatibil cu tehnologia NVIDIA 3D Vision, care permite utilizatorilor sa obtina o imagine 3D prin intermediul ochelarilor active shutter.

Webcam-ul 3D integrat ofera doua lentile pentru realizarea conferintelor video 3D si pentru suprinderea instantaneelor 3D.

Laptop-urile vor fi disponibile in Europa in al doilea trimestru al anului.