- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Principalele lansari din IT&C din saptamana 27 iunie – 1 iulie (FOTO)

03 Jul, 11:01 • valentin..nicolae
Jucatorii din industria IT s-au laudat in aceasta saptamana cu o varietate de produse atat pentru zona business, cat si pentru consumatorii individuali: cipuri, carduri flash, mini PC, reportofoane, camere foto si placi de baza.
Principalele lansari din IT&C din saptamana 27 iunie - 1 iulie (FOTO)


Alcatel-Lucent

a lansat un cip care va permite dezvoltarea infrastructurii necesare pentru accesarea serviciilor online, inclusiv conferinte video HD.

Noul procesor FP3 al Alcatel-Lucent permite adaptarea capacitatii retelei si performantei la diverse nevoi, asigurand livrare fluida in banda larga a comunicatiilor de divertisment sau business-to-business si a serviciilor publice informatizate. Sistemele care opereaza la 400 G/s vor extinde a doua generatie existenta de tehnologie a Alcatel-Lucent, care livreaza in prezent 100G/s.

Asus a lansat seria de placi de baza F1A75 cu chipset AMD A75, concepute in mod special pentru a optimiza performantele unitatilor APU AMD Llano.

Seria F1A75 are potential de overclocking privind APU, ce integreaza mai multe solutii grafice in aceeasi pastila.

Seria ASUS F1A75 integreaza tehnologia DIGI+VRM si cel mai intuitiv UEFI BIOS de pe piata. F1A75-V EVO este prima placa de baza din lume cu socket FM1 si doua sloturi PCI-Express x8/x8 cu suport AMD CrossFireX.

Toate placile ASUS F1A75 suporta standardele USB 3.0 si SATA 6Gbps.

De asemenea, interfata grafica UEFI BIOS, inclusa pe seria de placi de baza F1A75, permite utilizatorului sa controleze si sa ajusteze setarile BIOS-ului folosind mouse-ul.

Canon a anuntat lansarea software-ului F-718SGA. ce reproduce pe ecranul PC-ului fuctionalitatea calculatoarelor stiintifice Canon. Conceput pentru  utilizarea in salile de clasa si amfiteatre, softul F-718SGA este o aplicatie utila profesorilor, combinand functionalitatea cu o interfata usor de utilizat.

Impreuna cu sotware-ul, compania a lansat si calculatorul stiintific F-715SG, realizat din materiale Canon reciclate.

Pentru a efectua mai usor calcule lungi, F-715SG este echipat cu peste 250 de functii si optiuni, inclusiv functia de a memora, stoca si rememora pana la 17 raspunsuri numerice diferite, iar ecranul LCD disponibil pe modelul F-715SG este capabil sa afiseze simultan doua linii de calcule. Modelul are o memorie de 512 MB sau mai mare.

Producatorul de sisteme de navigatie Garmin International a lansat noua serie de GPS-uri handheld eTrex, dispozitive entry level cu design ergonomic, functii geocaching si capabilitati de cartografiere extinse.

Modelele au pana la 25 de ore de autonomie. Noua serie eTrex suporta fisiere GPX pentru geocaching, ce permit descarcarea locatiilor si detaliilor legate de puncte geocache direct pe dispozitiv, prin intermediul conexiunii USB. (Geocaching-ul este un joc bazat pe pozitionare GPS, care consta in gasirea unor cutii cu ‘comori’ numite geocache sau cache, care sunt ascunse la anumite coordonate geografice.)

eTrex stocheaza si afiseaza informatii precum locatia, terenul, nivelul de dificultate, indicii si descrierea.

Garmin eTrex 10 este adaptat utilizatorilor care cauta un GPS cu dotari de baza. Dispozitivul GPS handheld beneficiaza de un display monocrom lizibil in lumina soarelui, precum si de o harta de baza a intregii lumi.

Modelul eTrex 30 integreaza o busola electronica cu 3 axe care indica directia in care trebuie sa mergei, chiar si atunci cand stai pe loc, fara a fi nevoie sa il mentii ridicat. Dispozitivul beneficiaza si de un altimetru barometric ce urmareste schimbarile de presiune, pentru a indica inaltimea exacta la care te afli, precum si de transfer de date wireless de la o unitate la alta cu dispozitivele compatibile.

Noile dispozitive eTrex vor fi disponibile din ultimul trimestru al lui 2011.

HTC a anuntat in aceasta saptamana lansarea telefonului HTC Evo 3D in Europa, dispozitiv care nu necesita ochelari speciali si care include cea mai recenta versiune a interfetei HTC Sense. Ecranul stereoscopic afiseaza efectele 3D, iar imaginile foto si video se detaseaza de planul ecranului si pot fi vizualizate natural.

Gadgetul are doua camere foto de 5 MP si este propulsat de un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon de 1,2 GHz.

HTC EVO 3D va fi disponibil in Europa incepand din luna iulie.

Compania Olympus a lansat trei noi camere foto, in cadrul seriei PEN, respectiv E-P3, E-PL3 si E-PM1.

Modelul E-PL3 ofera posibilitatea schimbarii obiectivelor ca si in cazul unei camere SLR si are un procesor nou, denumit TruePic VI, care sustine mai multe Filtre Art pe care le poti utiliza cu filme 1080i Full HD si fotografii.

E-PL3 are incorporata Stabilizarea Imaginii, astfel ca nu conteaza daca noul obiectiv (sau cel vechi) nu are un sistem corespunzator IS.

Olympus PEN E-PM1 este o camera cu obiective interschimbabile, dotata cu sase Filtre Art care adauga automat alte efecte creative, pe care le poti aplica atat la fotografii cat si la filme. Ai la dispozitie Pop Art, Soft Focus, Grainy Film, Pinhole, Diorama si Dramatic Tone. Toate cele sase filtre pot fi aplicate direct din camera, atat filmelor Full HD cat si fotografiilor.

PEN E-P3 are autofocalizare AF FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology), design metalic si ecran OLED tactil.

Printre caracteristicile modelului E-P3 se numara: procesor de imagine TruePic VI, stabilizarea imaginii incorporata, senzorul eficient de 12.3 Megapixeli High Speed Live MOS, inregistrare filme Full HD si sensibilitate ISO 12800.

Aceeasi companie a lansat si noile reportofoane DR-1200, DR-2100, DR-2200 si DR-2300 din seria Directrec. Caracteristicile principale ale celor trei modele cuprind: unitati stationare de dictare pentru PC (microfoane USB), pozitionare intuitiva a butoanelor pentru controlul facil cu o singura mana, cu buton glisant sau/si tip cursor, frecventa de raspuns de 100 Hz – 14k Hz (la inregistrare PCM), ecran LCD in 3 culori (rosu, verde, albastru) si SDK imbunatatit pentru integratorii de sisteme.

In acelasi timp reportofonul Olympus LS-3 se alatura gamei LS, avand o memorie Buffer de Preinregistrare care inregistreaza cateva secunde de sunet inainte de apasarea butonului de inregistrare. Alaturi de doua microfoane angulare de tip condenser se afla un microfon omni-directional, care imbunatateste inregistrarea frecventelor joase.

Producatorul si furnizorul de placi grafice pentru PC-uri si placi de baza, Sapphire Technology, a introdus mini PC-ul EDGE-HD2, disponibil cu un sistem de operare pre-instalat.

Cu toate ca dimensiunile sunt reduse, EDGE-HD2 este un PC complet dotat pentru acasa sau business. Specificatiile includ un procesor dual core 1.8GHz de generatia, memorie 2GB DDR3, un hard disc de 320GB si conectivitate wireless incorporata precum si un port LAN de mare viteza si patru porturi USB.

Schneider Electric a introdus un software management pentru centre de date, denumit StruxureWare. Produsul a fost creat pentru rezolvarea aspectelor de infrastructura fizica a centrelor de date.

StruxureWare for Data Centers combina solutii Schneider Electric pentru managementul infrastructurii centrelor de date si instrumente de management pentru centrele de date pentru a asigura colectarea de date, monitorizarea si automatizarea, precum si functii de planificare si implementare.

Pachetul de Monitorizare StruxureWare for Data Centers cuprinde printre altele StruxureWare Central, un software de baza care asigura o analiza unitara si completa asupra infrastructurii fizice din zona IT, fiind interconectat cu sistemele de management al cladirii sau cu sistemele de management al retelelor de date sau electrice si StruxureWare Power, care monitorizeaza infrastructura electrica de la punctul de intrare in cladire pana la echipamentele conectate din rack.

Verbatim a lansat noile carduri flash de clasa 10 SDHC (Securitate Digitala de Capacitate Mare), care garanteaza rate de transfer minime de 10MB/secunda.

Cardurile SDHC sunt disponibile la capacitati intre 4GB si 32GB in format standard si micro.  Cardurile sunt complet compatibile cu toate standardele SD aplicabile.