- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Vrei sa iti upgradezi biroul? Top 10 electronice pentru orele de munca

11 Jun, 00:07 • valentin..nicolae
Vrei sa vezi pe televizorul din birou fisierele stocate pe iPhone sau iPod? Ti-ai dori sa poti lucra la computer si cu lumina stinsa, cand stai peste program? DailyBusiness.ro iti prezinta cateva produse electronice care iti pot face mai placut timpul petrecut la munca.
Vrei sa iti upgradezi biroul? Top 10 electronice pentru orele de munca

Electronicele care iti faciliteaza munca la birou prezinta de multe ori si optiuni de portabilitate, care iti permit sa te folosesti de ele la un pranz de afaceri, la sedinte si prezentari sau in delegatii.

1. Laptop cu docking station. In comparatie cu un sistem desktop, notebook-ul ofera posibilitatea de a putea lucra in orice loc si nu doar in spatiul in care ai postul de lucru. In plus, cu un docking station, laptopul poate fi folosit precum un desktop PC, cu acces la un monitor mai mare, tastatura si mouse.

2. Solutii Media player. Un astfel de dispozitiv, de tipul Asus O!Play Gallery, permite utilizatorilor sa ruleze continutul stocat pe iPod sau iPhone, de exemplu, la rezolutie Full HD pe televizor, fara software aditional.

O!Play Gallery faciliteaza streaming-ul audio-video, gestioneaza materialele multimedia si acceseaza diverse servicii web.Utilizatorii isi pot transfera continutul media de pe calculatoare pe O!Play Gallery prin USB 3.0.

3. Echipament videoproiector- ecran de proiectie. Videoproiectorul aspira la pozitia de dispozitiv indispensabil atunci cand vine vorba de prezentari indoor sau outdoor. Cu toate ca exista birouri care nu au in dotare un astfel de echipament, videoproiectorul si ecranul de proiectie se pot dovedi utile atunci cand organizezi o sedinta restransa sau o prezentare, fara sa fii nevoit sa mai apelezi la clasicul flipchart. De exemplu, videoproiectorul NEC NP110 ofera o luminozitate de 2200 ANSI lumeni si contrast de 2000:1, iar ecranul de proiectie CombiFlex Budget are o suprafata de 180 x 180 cm.

4. Placa de sunet portabila. ASUS Xonar U3 e o solutie de buzunar, care prin urmare nu ocupa mult loc pe biroul tau, dar care imbunatateste experienta audio oferita de notebook-uri.

Putin mai mare decat un stick USB, Xonar U3 este conceput pentru utilizatorii care doresc sa-si transforme portabilele in adevarate centre personale de fidelitate audio cu suport Dolby.

5. Kit tastatura si mouse. Multi utilizatori prefera mouse-ul in locul touchpad-ului oferit de laptop fie din comoditate, fie din rapiditatea. Microsoft ofera un astfel de kit, care se conecteaza wireless la notebook.

6 Tableta. Pentru angajatii dinamici care nu sunt tot timpul la birou, tableta poate fi o solutie in ceea ce priveste transmiterea informatiilor la sediu sau catre parteneri. Samsung propune Galaxy Tab 10.1, care ruleaza sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb.

Tableta de 10 inci are procesor Dual-Core de 1GHz, difuzoare dual surround-sound, o camera de 8 megapixeli (MP) cu AF, montata pe spate si o camera de 2MP pe fata ecranului.

7. Tastatura iluminatoare. Acest dispozitiv poate fi privit mai mult din punct de vedere al designului sau chiar al ineditului. De exemplu, iluminarea din spate a tastaturii Logitech Wireless Illuminated K800 se ajusteaza in functie de cantitatea de lumina prezenta in camera, iar senzorii de miscare activeaza iluminarea in momentul in care utilizatorul atinge tastele.

Tastatura poate fi folosita 10 zile pana la urmatoarea incarcare si poate functiona chiar si atunci cand bateria este descarcata, cu ajutorul unui cablul micro-USB care permite reincarcarea in timpul tastarii.

8. Minirouter portabil. Ofera toate beneficiile unui router wireless standard pentru utilizatorii mobili, precum oamenii de afaceri care vor sa-si extinda accesul la Internet atunci cand trebuie sa se deplaseze dintr-un loc intr-altul. Astfel, minirouter-ul isi poate gasi un loc la tine pe birou in caz de urgenta. Asus WL-330N3GD are dimensiuni mici (suprafata sa este mai mica decat cea a unei carti de vizita) si este usor de transportat.

WL-330N3G poate fi utilizat ca interfata Ethernet pentru echipamentele compatibile precum imprimantele sau receptoarele digitale. Dispozitivul ofera viteze de pana la 150Mbps.

9. Tableta cu tastatura detasabila. Asus Eee Pad Transformer are tastatura qwerty detasabila si o baterie cu o autonomie de pâna la 16 ore. Ruleaza sistemul de operare Android 3.0 Honeycomb, oferind suport atat pentru aplicatiile de birou cat si pentru comunicarea personala.

Carcasa are o grosime de 12.98mm si cantareste 680g.

10. Faxul multifunctional. Desi ne aflam demult in era e-mail-ului, uneori fax-ul poate fi salvator. Canon jx510 este o solutie moderna, care insumeaza functii de fax, telefon si robot telefonic digital, dar si imprimare de pe PC.

Lista de gadgeturi a fost alcatuita cu ajutorul retailerilor online Koyos.ro si Emag si a producatorilor Asuss, Logitech si Samsung.