- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Auchan vrea un teren in Craiova pentru al cincilea hipermarket din planul de extindere

20 Sep, 13:23 • cristina.mihai
Grupul Auchan cauta terenuri in Craiova pentru a construi in oras unul dintre hipermarket-urile din planul de 5 unitati, care ar urma sa se adauge retelei locale pana in 2012, a spus Patrick Espasa, directorul general al companiei.
Auchan vrea un teren in Craiova pentru al cincilea hipermarket din planul de extindere

„Hipermarket-ul din Craiova va fi proprietatea noastra. In prezent cautam terenuri acolo”, a spus Espasa.

„In oras exista doar un hipermarket. Cora a inchiriat acolo un spatiu de doi ani, dar proiectul imobiliar nu a demarat din lipsa de finantare”, a adaugat seful companiei.

Auchan a anuntat deja, anterior, ca vizeaza sa detina magazinele pe care urmeaza sa le deschida pe plan local, insa pana in prezent, din cele 5 noi unitati care sunt in plan pana in 2012, doua sunt spatii inchiriate.

„Vrem sa fim proprietari, insa pe piata s-au ivit doua oportunitati de a inchiria, in Palas Iasi si in Pallady Shopping Center din Bucuresti”, a explicat Espasa.

Pentru proiectul din Craiova, Auchan isi propune de asemenea sa fie proprietarul spatiului si compania este in prezent in cautarea unui teren.

Directorul general Auchan a declarat ca e prematur sa faca referiri la bugetul alocat pentru achizitia din Craiova, avand in vedere ca inca nu a fost ales un teren.

„Business-ul ne permite sa achizitionam mai multe tipuri de terenuri”, a precizat acesta.

In general, politica Auchan de extindere vizeaza terenuri de 2-3 hectare in centrul orasului, terenuri de peste 10 hectare cand se dezvolta nu doar un hipermarket, ci si galerie comerciala si de peste 20 de hectare, atunci cand se discuta despre retail park-uri.

Compania investeste in jurul a 20 milioane euro in hipermarket-urile proprii si circa 5-6 milioane euro in amenajarea celor inchiriate.

Pana acum, operatorul a cumparat doua unitati, in proiectul Coresi din Brasov si in Polus Center din Constanta.

Din cele 5 hipermaket-uri aflate in plan, doua sunt in constructie, cel din Palas Iasi si cel din Constanta. Ambele hipermaket-uri urmeaza sa fie deschise anul viitor.

Intrebat de DailyBusiness.ro daca divizia de real estate a grupului are in plan sa se extinda si in Romania, Espasa a declarat: „personal, sper sa se extinda si in Romania, ca sa ne ajute sa ne dezvoltam”.

Despre business-ul din Romania, seful companiei a spus ca rezultatele sunt „satisfacatoare”. Totusi, el a mentionat ca vanzarile sunt in scadere, deoarece valoarea cosului mediu zilnic a scazut cu circa 5% de la 1 iulie.

„Inainte, etalonul romanului care venea in hipermarket era bancnota de 50 de lei. Acum, este „bacnota de 40 de lei”, spune Espasa.

Pe piata locala functioneaza in prezent 7 hipermarket-uri Auchan.