- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Cat de concrete sunt planurile din imobiliare: \”Incepem constructia dupa ce vom avea 10 locuinte rezervate\”

16 Sep, 11:04 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar South Pacific va demara, in zona Tunari din Bucuresti, constructia unui nou proiect rezidential, dar numai dupa ce vor fi rezervate primele 10 locuinte, adica peste 20% din total, au spus pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Cat de concrete sunt planurile din imobiliare: \Incepem constructia dupa ce vom avea 10 locuinte rezervate\

Noul ansamblu de locuinte va fi prezentat la TNI, targul imobiliar care va avea loc saptamana viitoare in Capitala.

Anul 2010 a adus mai multe lansari de proiecte noi, insa mai toti dezvoltatorii asteapta sa vada cate rezervari vor obtine pentru proiecte off-plan, pentru a investi efectiv banii in constructie. Situatia nu este surprinzatoare, avand in vedere ca si inainte de criza locuintele erau vandute inainte de demararea constructiei, insa in acea perioada cumparatorii erau in mare parte investitori si nu clienti finali.

In prezent, sansele de reusita ale unei abordari de acest gen pot fi puse cu usurinta sub semnul intrebarii, avand in vedere ca potentialii cumparatori evita locuintele care exista doar pe hartie.

Pe de alta parte, dezvoltatorii incearca sa schimbe situatia oferind garantii, cum ar fi conturile Escrow, si venind cu preturi sub media pietei.

Cartierul Avalon, spre exemplu, va cuprinde doar apartamente de doua camere, cu preturi de pornire de peste 47.000 euro (cu TVA inclus). Apartamentele vor fi dispuse in 3 blocuri.

„Participam la 3 targuri imobiliare in aceasta toamna, asa ca speram ca dupa aceste evenimente sa putem demara constructia”, spun oficialii companiei.

Ansamblul rezidential va fi amplasat in Tunari, langa un alt proiect rezidential dezvoltat de companie.