- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ion Ţiriac construieşte sute de apartamente pe locul unde voia un mall. A cumpărat terenul acum 20 de ani!

28 Mar, 18:21 • Cornel Ghimeșan
Ion Țiriac intenționează să se apuce de construit pe fosta platformă Lemexim din Braţov, la aproape 20 de ani de la cumpărarea terenului. Miliardarul s-a prezentat în fața Comisiei Tehnice Amenajare a Teriroriului și Urbanism cu documentația de arhitectură, a studiului de însorire aferent proiectului "Construire ansamblu de clădiri, funcțiuni comerciale, prestări servicii, locuire colectivă, dotări complementare, anexe tehnice, parcaje, amenajări interioare, organizare de șantier, realizare accese, etapizat".
Ion Ţiriac construieşte sute de apartamente pe locul unde voia un mall. A cumpărat terenul acum 20 de ani!

Ion Ţiriac construieşte sute de apartamente pe locul unde voia un mall. Ansamblul rezidențial pe care vrea să îl construiască Ion Țiriac prin intermediul companiei Masterange Imobiliare se va numi CIVIS. În 2007, Ion Țiriac a vrut să cumpere și platforma Tractorul, dar a pierdut licitația în fața celor de la Flavus Invest, care au revândut ulterior platforma către cei de la Immochan, care au construit Coresi, unul dintre cele mai moderne cartiere din țară, în urma unor investiții de 350 de milioane de euro, scrie bizbrasov.ro.

Citeşte şi: Legea pensiilor speciale, aprobată în comisii la Senat: Nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale şi se introduce un impozit de 15%

Ion Ţiriac construieşte sute de apartamente pe locul unde voia un mall

Proiectul va fi realizat pe terenul de circa 2,5 hectare al fostei fabrici Lemexim a omului de afaceri Ioan Neculaie, cel care cumpăra cât mai mult din fostele fabrici și uzine din Braşov. Terenul a fost cumpărat în 2007 de la fostul patron al lui FC Brașov, Ioan Niculae, pentru 8,1 milioane de euro. Înainte de criza imobiliară din 2008, Ion Țiriac, alături de grupul spaniol Riofisa, planificase investiții de 150 de milioane de euro în realizarea unui mall și a unui cartier rezidențial, însă planurile inițiale au fost abandonate.

Citeşte şi: Cum poți trăi cu 1000 de euro pe lună fără să muncești. Economistul Iancu Guda îți spune exact cum să faci: „Cea mai bună strategie”

„Întotdeauna va exista o inflație și un cost al vieții. În ultimii 32 de ani eu nu am văzut nicio stagnare a prețurilor. Dar Europa n-o să aibă niciodată prețuri atât de ieftine cât sunt în România. Prețurile aici încă sunt mici. Încă. E adevărat, raportat la cum erau acum 3-4 ani, este o obscenitate cu cât au crescut. Cât despre investiții, eu cred că încă 20 de ani, imobiliarele din România pot să fie o investiție foarte promițătoare”, a spus Ion Ţiriac.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult