- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Opus a vandut aproape 20% din proiectul rezidential Cosmopolis din Stefanesti

17 Dec, 11:38 • Redactia DailyBusiness
Aproape 20% din cele 6.000 de locuinte din proiectul rezidential Cosmopolis din Stefanesti - Ilfov au fost contractate in 2008, insa situatia vanzarilor din ultimele luni ii determina pe reprezentantii dezvoltatorului, Opus Land, sa vada in primele 3 luni din 2009 o stagnare a vanzarilor, au spus reprezentantii companiei.
Opus a vandut aproape 20% din proiectul rezidential Cosmopolis din Stefanesti

Vanzarile au atins o medie de 100 apartamente pe luna, iar in perioada vacantei de vara de 35-60 de apartamente, insa in ultimele doua luni ale anului nivelul contractarilor a stagnat.

„Desi ne asteptam ca in primele 3 luni ale anului viitor sa avem o stagnare a vanzarilor, date fiind schimbarile pe care le traversam cat si inceputului de an, credem ca din a doua jumatate a anului lucrurile se vor aseza pe piata”, a declarat Murat Kavurga, director general Opus Land Development.

„Mai mult, odata cu mutarea oamenilor in apartamente, proiectul va deveni tangibil, convingator si va indeplini toate promisiunile de lansare”, a mai spus Kavurga.

Compania a finalizat prima faza a proiectului Cosmopolis cu 8 luni mai devreme decat era prevazut initial, iar luna aceasta au inceput livrarile celor 565 de apartamente. Proprietarii locuintelor vor lua in primire spatiile treptat pana in martie 2009, cand toate lucrarile de amenajare vor fi incheiate.

Suma investitita pana acum in proiect este de 80 milioane de euro, din care un procentaj de 20% a fost alocat lucrarilor de infrastuctura aferente primelor doua faze ale proiectului.

Imprumutul de 57 milioane de euro, primit de la partenerul GarantiBank, precum si avansul incasat pentru aproximativ 1.200 de apartamente contractate, ii ofera dezvoltatorului stabilitatea necesara pentru a finaliza cele 2 faze de constructie anuntate, au declarat reprezentantii Opus Land.

Cosmopolis a anuntat ca nu intentioneaza sa modifice preturile in viitor, dar garanteaza rambursarea diferentei de pret pentru apartamentele achitate, in cazul in care costul pe metru patrat se va deprecia si implicit va duce la scaderea preturilor de lista Cosmopolis.

Compania Opus Land Development este parte a grupului de companii Buyukhanli Group.

Amplasat in zona de nord-est a Bucurestiului, Cosmopolis va avea doar 40% din suprafata acoperita de locuinta, restul fiind dedicata spatiilor verzi.