- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Succes de răsunet pentru Frații Dedeman. Tranzacție colosală în domeniul imobiliar. Austriecii au încasat banii și au plecat

11 Jan, 12:28 • Stefan Simion
Lovitură de proporții în domeniul imobiliar. Afaceriștii din România au bifat un nou succes. De această dată s-au dovedit a fi mai puternici decât antreprenorii din Occident. 
Succes de răsunet pentru Frații Dedeman. Tranzacție colosală în domeniul imobiliar. Austriecii au încasat banii și au plecat

Frații Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl, din Bacău, au semnat cea mai importantă achiziție în domeniul imobiliar din anul 2022.

Afaceriștii moldoveni, celebrii proprietari ai retailerului de bricolaj Dedeman, au cumpărat cu 377 de milioane de euro cele șapte clădiri de birouri deținute în București de investitorul austriac CA Immo. Astfel, compania din statul „certat cu România” a părăsit țara noastră. Pentru achiziția portofoliului imobiliar al CA Immo, frații Pavăl s-au confruntat cu grupul austriac Erste, sud-africanii de la Lion’s Head Investments, grupul ceh PPF și fondul ungar de investiții Adventum.

Astfel, frații Pavăl au urcat pe poziția secundă în topul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din țara noastră, după Globalworth, din Polonia.

Primele zece tranzacții ca mărime au generat un volum de aproape 1 miliard de euro, adică 80% din totalul tranzacțiilor comerciale din 2022, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

 

Afaceriștii români s-au dovedit mai puternici decât antreprenorii din Occident. Frații Dedeman au două tranzacții majore în top 10

 

În top zece tranzacții din 2022 au mai fost implicate diverse companii străine, din Africa de Sud, Austria, Malta, Belgia, dar și din România. Pe lângă Frații Pavăl, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, de la One United, au cumpărat în schimbul a 28 de milioane de euro sediul central First Bank din Piața Victoriei, de la afaceristul Dorin Mateiu, unul dintre partenerii One United Properties.

În plus, aceiași Frați Dedeman s-au înscris și pe locul patru în top, după ce au plătit fraților libanezi Johny și Jihad Jabra, proprietarii dezvoltatorului imobiliar Forte Partners, 90 de milioane de euro pentru prima clădire a complexului de birouri U Center din cartierul bucureștean Tineretului, adică noul sediu Booking, informează RomâniaTV.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult