- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO: Încep lucrările la Autostrada Moldovei! „Regele Asfaltului” a scos utilajele. Demonstrație de forță în 2023

10 Jan, 12:38 • Stefan Simion
Dorinel Umbrărescu, celebrul constructor român de drumuri, a dat din nou clasă competitorilor, în special celor din străinătate. „Regele Asfaltului" a aliniat sute de utilaje la început de 2023, pe care le va trimite pe șantiere, pentru a realiza Autostrada Moldovei. 
VIDEO: Încep lucrările la Autostrada Moldovei! „Regele Asfaltului a scos utilajele. Demonstrație de forță în 2023

Afaceristul din Bacău s-a remarcat de-a lungul timpului cu calitatea lucrărilor și punctualitatea sa, pe șantiere. El nu s-a putut abține să nu se implice și în realizarea celui mai important proiect de infrastructură din Moldova, Autostrada A7.

Astfel, la început de 2023, antreprenorul a scos „la linie” peste 100 de camioane pe care le va trimite pe cele trei loturi ale secțiunii Focșani – Bacău, din Autostrada Moldovei (A7). Contractele de execuție pentru Focșani – Bacău, în total 96 de kilometri, au fost semnate pe 15 decembrie 2022, scrie site-ul România TV.

 

Dorinel Umbrărescu a construit primii kilometri de autostradă din Moldova

 

Dorinel Umbrărescu a început deja lucrările pregătitoare pentru primul loc din Buzău – Focșani – secțiune care are o lungime de 84 km. În plus, UMB ar putea începe lucrările și pe Bacău – Pașcani, 77 de kilometri, după soluționarea contestațiilor.

În următoarele săptămâni, UMB va putea lucra pe șapte loturi de la Buzău la Bacău: 82 de kilometri între Buzău şi Focşani şi alţi 96 kilometri între Focşani şi Bacău, în total 178 km. La aceștia se vor putea adăuga alți 77 de kilometri, deci Umbrărescu ar putea ajunge la 255 de kilometri dintre cei 320 de kilometri care compun A7, Ploiești – Pașcani, mai precizează sursa citată.

Tot Dorinel Umbrărescu a realizat primii kilometri de drum de mare viteză din Moldova, șoseaua de centură a Bacăului. Aceasta are o lungime de 31 de kilometri, dintre care 13 în regim de autostradă.

De-a lungul timpului, CNAIR a avut mari probleme cu constructorii străini, care au neglijat lucrările și au prelungit termenele. Cele mai multe scandaluri din ultimii ani au fost provocate de greci și de italieni.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult