- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Francezii au comandat peste 20.000 de Duster in primele sase saptamani de la lansare

03 May, 15:02 • Redactia DailyBusiness
Dacia a primit peste 20.000 de comenzi in Franta pentru SUV-ul Duster in primele sase saptamani de la lansare, a declarat directorul de marketing al constructorului auto, Vincent Carre, intr-un interviu acordat publicatiei online franceze Autonews, informeaza Mediafax.
Francezii au comandat peste 20.000 de Duster in primele sase saptamani de la lansare

„In sase saptamani de exploatare, peste 20.000 de clienti au comandat Duster. Trebuie subliniata diversitatea ridicata de versiuni cu variatii de pret cuprinse intre 15.000 si 18.000 de euro”, a afirmat Carre.

Duster a fost pus in vanzare pe 18 martie, data la care a fost lansat pe piata din Romania. In Franta, masina a fost lansata oficial pe 8 aprilie, la un pret de pornire de 11.900 de euro, si a fost laudata de toata presa de specialitate, noteaza Autonews.

„Pentru a garanta acest pret, am utilizat piese deja existente in cadrul aliantei (Renault-Nissan – n.r.), multe realizate pentru Sandero; de asemenea, spre exemplu, transmisia 4X4 vine de la Nissan. Am evitat crearea de noi piese, ceea ce ne-a permis construirea unui autoturism de teren robust, functional, cu emisii reduse de dioxid de carbon si un pret imbatabil”, a adaugat Carr?.

Totodata, el a negat unele informatii vehiculate de presa potrivit carora Dacia va scoate sub brand propriu o versiune a modelului Renault Scenic.

De asemenea, el a exclus o posibila concurenta intre Duster si celelalte automobile de teren ale aliantiei, precizand ca marca romaneasca se adreseaza altor categorii de clienti si unor prestatii diferite.

In Romania, Duster poate fi comandat in toata reteaua de dealeri, la preturi cuprinse intre 10.500 de euro si 15.600 de euro, cu TVA inclus, in functie de versiune.