- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cornel Penescu, anchetat intr-un nou dosar de mita

11 Sep, 15:28 • Redactia DailyBusiness
Cornel Penescu (foto), proprietarul grupului PIC, a fost deferit justitiei vineri intr-un nou dosar, in care este acuzat ca ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Arges pentru a se face un control superficial la firmele la care este actionar.
Cornel Penescu, anchetat intr-un nou dosar de mita

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Pitesti au dispus trimiterea in judecata a lui Cornel Penescu, actionar la PIC SA, Muntenia Aliment si PIC Distrib (fosta Onita), pentru instigare la dare de mita si instigare la fals intelectual, potrivit Mediafax.

Alaturi de Penescu vor mai fi judecati administratorii firmelor, Gheorghe Pieca, dar si inspectorii Garzii Financiare Arges, Nicusor Mirtoiu si Iulian Popescu.

Potrivit procurorilor, in 20 martie 2007, Nicusor Mirtoiu si Iulian Popescu, in calitate de comisari superiori ai Garzii Financiare – Sectia Arges, au primit cate 1.000 de lei de la Gheorghita Pieca, la indemnul lui Penescu pentru a face un control superficial in urma caruia sa se evite constatarea adevaratelor incalcari ale normelor legale si, implicit, neaplicarea sanctiunilor corespunzatoare la cele doua firme controlate, Muntenia Aliment SRL si Onita SRL.

Cei 2 comisari ai Garzii Financiare au intocmit un proces verbal datat 26 martie 2007 in care au inserat, in legatura cu firmele controlate, date nereale omitandu-le, cu stiinta, pe cele reale, mai sustin procurorii.

Dosarul a fost inaintat instantei Tribunalului Arges.

Penescu mai este judecat intr-un dosar, incepand din 25 iunie.

In acest caz, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, in 26 august, stramutarea dosarului de la Tribunalul Arges la Tribunalul Prahova, dupa ce Cornel Penescu a cerut acest lucru pe motiv ca impartialitatea judecatorilor de la Tribunalul Arges ar putea fi influentata de materialele despre acest caz din presa locala.