- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România va fi lovită de un fenomen meteo rar. În weekend sunt anunțate ninsori, frig și ploi în mare parte a țării

23 Nov, 10:01 • Bumbeneci Diana
Vortex polar în România. În acest weekend, iarna își va face simțită prezența în mare parte din teritoriu, iar meteorologii anunță că vom avea parte de un final de săptămână cu temperaturi record.
România va fi lovită de un fenomen meteo rar. În weekend sunt anunțate ninsori, frig și ploi în mare parte a țării

Un fenomen meteo extrem va lovi România în acest weekend! Meteorologii anunță ninsori și frig în majoritatea regiunilor.

Meteo de weekend: vremea se răcește în România

Se numără zilele până la debutul iernii meteorologice, chiar dacă în ultimii ani și primii fulgi s-au lăsat așteptați multă vreme. Ei bine, asta nu se întâmplă și în acest an, după temperaturile record în septembrie și octombrie, ne așteaptă un debut neașteptat de timpuriu al iernii, iar vortexurile polare din ultima perioadă au făcut ca vremea să se răcească chiar și peste normalul perioadei.

În acest weekend, un ciclon mediteranean puternic va afecta o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv țara noastră. Inițial, începând de vineri, va ploua puternic în sudul țării, dar un aer rece va pătrunde dinspre nord, iar ploile se vor transforma treptat în ninsori.

Ai mai putea citi pe acest subiect și: Cum calculezi ce pensie vei primi. Formula care te lămurește în legătură cu banii pe care îi vei primi la bătrânețe

Cele mai mari șanse de ninsoare par a fi în Dobrogea, local în Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în partea sudică a Transilvaniei.

Totuși, în multe zone din sudul României, inclusiv în Capitală, este foarte posibil ca temperaturile să fie destul de ridicate în timpul precipitațiilor. Chiar și atunci când ninge, zăpada se depune mai greu pe iarbă sau alte suprafețe dacă temperatura aerului este pozitivă.

meteo
meteo

Dacă aveți planuri pentru duminică, trebuie să știți și că vântul se va intensifica în mai multe regiuni, cu rafale de până la 50 – 70 km/h, iar în estul țării vor fi, local, condiții de viscol, scrie meteoradar.ro.

Și finalul lunii decembrie aduce vreme rece în România

Potrivit ultimei prognoze emise de meteorologi, săptămâna viitoare, vremea va fi rece pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce nu vor trece prea mult de 0 – 5 grade, iar local vor rămâne negative. Pe alocuri, în văi și depresiuni, minimele ar putea scădea ușor sub pragul de -10 grade la primele ore ale dimineții.

Sunt așteptate și episoade mai slabe de precipitații și pe parcursul săptămânii următoare, deși ar putea fi mai degrabă vorba de ploi în multe zone. Ulterior, temperaturile vor crește ușor și se vor apropia de valorile normale, dar momentan nu se întrevede nicio încălzire majoră a vremii.

Te mai poate interesa și: Meteo 23 – 26 noiembrie. ANM anunță ninsori, ploi și intensificări ale vântului

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult