- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noua Lege a Salarizării. Bani în plus pentru o anumită categorie de români care vor lucra în weekend

03 Nov, 23:03 • Oprea Alina
Milioanele de români care lucrează în weekend vor primi bani în plus de la stat. Ce decizie a luat Guvernul!
Noua Lege a Salarizării. Bani în plus pentru o anumită categorie de români care vor lucra în weekend

O anumită categorie de români se va bucura de bani în plus la salariul lor, dacă lucrează în weekend. Este bine-cunoscut faptul că Noua Lege a Salarizării a adus odată cu ea multiple modificări, printre care și salarii mai mari pentru românii care lucrează în weekend.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut acest anunț la mijlocul săptămânii curente, iar acesta a menționat că se are în vedere o modificare foarte împortantă în Noua Lege a Salarizării pentru personalul medical. Ceea ce se urmărește este ca personalul din weekend să primească bani în plus la salariu. La momentul actual, salariul pe care personalul medical îl primește este echivalent celui de acum 5 ani, aproximativ.

Personalul medical - categoria de români care va primi bani în plus la salariu!
Personalul medical – categoria de români care va primi bani în plus la salariu!

Te-ar putea interesa și: Această lege a fost declarată neconstituțională de către CCR. Ce le este interzis medicilor?

Personalul medical – categoria de români care va primi bani în plus la salariu!

Acest propuneri, ca salariul personalului medical să fie mărit, au fost transmise către Ministerul Muncii și au început să se facă pași importanți în acest sens. În momentul de față, se așteaptă o versiune consolidată a legii.

„Noua lege a salarizării va remedia această inechitate și va asigura faptul că medicii care lucrează în gardă nu vor mai primi remunerații mai mici decât în timpul programului obișnuit.”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit știripesurse.

Mai mult decât atât, Alexandru Rfaila a mai adăugat faptul că odată ce aceste măsuri vor intra în vigoare, se va elimina și problema salarizării gărzilor, astfel că dorește să se aducă un tratament echitabil pentru medicii și personalul medical care îndeplinesc această sarcină suplimentară.

„Opinia mea este că, odată cu intrarea in vigoare a noii legi a salarizării, care va elimina aceasta inechitate, până la urmă, care plăteşte timpul de gardă mai puţin decât timpul desfăşurat în timpul programului, va duce şi la dispariţia acestei probleme.

Noi, ca să putem să avem o zonă de trecere, de buffer, am iniţiat şi este în vigoare, o Hotărâre de Guvern care acordă medicilor care fac gărzi o sumă fixă, de 500 de lei lunar, de asemenea, asistenţilor medicali, chiar şi medicilor rezidenţi. Dar nu este decât o soluţie tranzitorie. Plata corectă a gărzilor este soluţia care cred eu care va duce la dispariţia acestei probleme.”, a adăugat Ministru Sănătății, Alexandru Rafila, la data de 31 octombrie 2023, conform sursei citate.

Te-ar putea interesa și: Reacția unui manager al unui spital privat în legătură cu salarizarea medicilor. „Responsabilitatea unui medic este viața pacientului. Se aseamănă cu a lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu nu muncește cu ziua”