- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

54 milioane de lire sterline recuperate de NCA de la banca Barclays

27 Nov, 17:45 • Cornel Ghimeșan
NCA, Agenția Națională de Combatere a Criminalității Organizate, a reușit să recupereze 54 de milioande de lire sterline, considerate fonduri suspecte, de la banca Barclays.
54 milioane de lire sterline recuperate de NCA de la banca Barclays

Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) din Marea Britanie a obţinut vineri un ordin de recuperare civilă pentru fonduri suspecte de aproape 54 de milioane de lire sterline (65 de milioane de dolari) aflate în conturi de la banca Barclays, transmite Reuters.

Citește și: În ciuda dobânzilor uriașe IFN-urile sunt pe val! Tot mai mulți români optează pentru astfel de împrumuturi

Banca Barclays a notificat NCA cu privire la aceste fonduri

Avocaţii NCA au spus Înaltei Curţi din Londra că banii ”sunt proveniţi probabil dintr-un comportament ilegal”, o opinie împărtăşită de Barclays, care a abordat prima agenţia cu privire la bani respectivi.

Andrew Sutcliffe, care reprezintă Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate, a declarat în documentele instanţei că NCA va institui o schemă de revendicare pentru a permite ”deţinătorilor de conturi nevinovaţi” să ceară returnarea banilor, dacă pot demonstra că nu sunt obţinuţi ilegal.

Judecătorul Robin Knowles a spus că este pregătit să emită ordinul de recuperare civilă ”fără ezitare”.

„Salutăm decizia Înaltei Curţi, care permite ca fondurile să fie transferate către NCA pentru a sprijini în continuare eforturile acestora de a stopa frauda şi criminalitatea economică”, a spus un purtător de cuvânt al Barclays.

Agenția a spus că acest caz este „un exemplu grozav al modului în care sectorul public şi cel privat pot lucra împreună pentru a recupera bunurile provenite din infracţiune”.

„Identificarea proactivă a acestor fonduri de către Barclays a fost motivul pentru care am putut întreprinde această acţiune”, a declarat Adrian Searle, directorul Centrului Naţional de Crimă Economică din cadrul Agenţiei Naţionale de Combatere a Criminalităţii Organizate .

„Banii vor fi viraţi în bugetul public şi o parte va fi folosită pentru a finanţa o serie de lucrări, inclusiv programe menite să prevină frauda şi să protejeze potenţialele victime”, a adăugat Searle într-un comunicat.

Citește și: Americanii nu s-au înghesuit în magazine de Black Friday. În online vânzările au atins un record de 9,2 miliarde de dolari

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult