- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

7.500 de dolari de la guvern pentru fiecare copil familiilor care se mută din Capitală. Ţara care vrea să rezolve criza demografică

08 Jan, 22:03 • Cornel Ghimeșan
Guvernul japonez a anunţat că oferă un milion de yeni (7.500 de dolari) pentru fiecare copil familiilor care se mută din Tokyo, în încercarea de a inversa declinul demografic. În 2022, Japonia a înregistrat aproximativ 124 de milioane de locuitori, dintre care aproximativ 37 de milioane doar în Tokyo.
7.500 de dolari de la guvern pentru fiecare copil familiilor care se mută din Capitală. Ţara care vrea să rezolve criza demografică

7.500 de dolari de la guvern pentru fiecare copil familiilor care se mută din Capitală. Guvernul Japoniei sporește stimulentele pentru a atrage oameni în zonele regionale „învechite și demodate”, afectate de îmbătrânire și de declinul demografic, scrie The Guardian, deși populația capitalei a scăzut pentru prima dată anul trecut, o tendință atribuită parțial pandemiei Covid-19.

Citeşte şi: Omenirea mai face un pas către tehnologizare. A fost lansat primul satelit pentru agricultură!

Astfel, guvernanţii speră ca sumele generoase oferite să încurajeze familiile cu copii cu vârste de până la 18 ani să revitalizeze regiunile în declin demografic şi să reducă presiunea asupra spaţiului şi serviciilor publice din Tokyo, cea mai mare metropolă din lume, cu o populaţie de aproximativ 35 de milioane de locuitori. Până acum, guvernul japonez acorda o taxă de relocare în valoare de 300.000 de yeni, iar suma de un milion de yeni va fi aplicată începând cu luna aprilie a acestui an.

Guvernul Japoniei oferă 7.500 de dolari pentru fiecare copil familiilor care se mută din Capitală
Guvernul Japoniei oferă 7.500 de dolari pentru fiecare copil familiilor care se mută din Capitală

Citeşte şi: Dubaiul are ținte mărețe! Pe următorii 10 ani planul economic este de 8.700 de miliarde de dolari

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, familiile trebuie să se mute în afara zonei metropolitane Tokyo, deşi unele ar putea primi banii şi dacă se mută în zonele muntoase care se află în interiorul graniţelor oraşului. Există și unele reguli ce vor trebui să fie respectate: familia trebuie să locuiască în noua casă cel puțin cinci ani, iar unul dintre membrii familiei trebuie să își deschidă o afacere sau să aibă un loc de muncă. Mai mult decât atât, persoanele care vor renunța la noua locuință până ca termenul de cinci ani să treacă vor fi obligate să dea înapoi banii statului. În anumite situaţii, o familie cu doi copii ar putea primi chiar 5 milioane de yeni.

Jumătate din bani vor proveni de la guvernul central, iar cealaltă jumătate de la municipalitățile locale. Guvernul speră ca 10.000 de persoane să se fi mutat din Tokyo în zonele rurale până în 2027.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult