- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

A avut loc discursul mult așteptat al președintelui american Joe Biden: „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

21 Feb, 23:48 • Lupu Alexandra
Joe Biden a susținut discursul pe care o întreagă populație îl aștepta! Președintele american a reconfirmat suportul pe care îl acordă Ucrainei.
A avut loc discursul mult așteptat al președintelui american Joe Biden: „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

Joe Biden a susținut discursul mult așteptat! Președintele american a transmis public mai multe informații de interes, precum sprijinul pe care îl va acorda ucrainenilor pe toată durata războiului, spune antena3.ro.

Joe Biden: „Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Rusia”

Pe parcursul zilei de luni, președintele american a spus cuvintele pe care o întreagă populație le aștepta. În primă instanță, Biden a ținut să reconfirme sprijinul pe care îl acordă părții ucrainene în războiul cu Rusia, până la finalul acestuia. În continuare, acesta nu a evitat să transmită că discuțiile cu președintele Duda Andrzej nu au luat sfârșit, cu privire la aranjamentul SUA față de Tratatul NATO (articolul 5). Președintele american a confirmat vizita surpriză pe care a făcut-o la Kiev, menționând în cadrul discursului că, dincolo asaltul criminal început de Rusia, Kievul rezistă, iar fundamentele păcii vor fi apărate în continuare.

Citește și: Joe Biden s-a întâlnit cu Xi Jinping. SUA și China au vorbit despre pace, la G20

„Când Putin a cerut tancurilor ruse să intre în Ucraina, a crezut că ne vom da la o parte. S-a înșelat amarnic, a trebuit să se retragă. A crezut că poate obține „finlandizarea NATO”, dar a obținut contrariul, acum Finlanda dorește să intre în NATO. Democrația în lume a devenit mai puternică, autocrații lumii au devenit mai slabi. Nu vom obosi în a oferi sprijin Ucrainei, NATO nu va fi divizat. (….) Putin va trebui să-și tempereze pofta de noi teritorii”, a completat președintele american.

Joe Biden
Joe Biden

Biden a susținut în cadrul discursului public că este mândru de faptul că o poate susține pe Maia Sandu și întregul popor din Moldova. Acesta a vorbit succint despre dorința de libertate a Republicii Moldova, ba mai mult de atât, a dat exemplu determinarea de care oamenii au dat dovadă pentru „a trăi în libertate”.

Biden a asigurat că Ucraina nu va ajunge niciodată o victorie pentru Rusia, mai ales în contextul în care luptătorii ucraineni și-au apărat teritoriile și au reușit încă de la bun început să îndepărteze forțele rusești. Președintele american susține că se va căuta dreptate pentru victimele războiului și că vinovații vor fi pedepsiți.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Joe Biden gafează din nou! Aflat în Cambodgia, a mulțumit Columbiei pentru leadershipul la președinția ASEAN