- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Joe Biden s-a întâlnit cu Xi Jinping. SUA și China au vorbit despre pace, la G20

14 Nov, 15:22 • Cornel Ghimeșan
Luni, Xi Jinping și Joe Biden s-au întâlnit în Bali, Indonezia. A fost prima dată când președintele american s-a întâlnit față în față, de când a preluat mandatul, cu liderul de la Beijing. 

Joe Biden și Xi Jinping s-au întâlnit față în față, în cadrul Summitului G20, într-un context internațional extrem de tensionat, cu o mulțime de teme fierbinți, de mare actualitate: Taiwan, criza energetică, criza economică, conflictul militar din Ucraina.

Cei doi lideri politici au dat mâna, au zâmbit, Joe Biden mai mult și au promis deschidere totală pentru dialog. De asemenea, oficialul de la Beijing s-a prezentat cu un mesaj pacifist.

Joe Biden i s-a adresat chinezului cu zâmbetul pe buze.

„Mă angajez să menţin linii de comunicare deschise între noi, personal şi între guvernele noastre, la toate nivelurile, pentru că ţările noastre au atât de multe, încât avem oportunitatea să le gestioneze”, a declarat Joe Biden, în deschiderea întâlnirii.

„Ca lideri ai naţiunilor noastre, consider că împărtăşesc responsabilitatea de a arăta că China şi Statele Unite îşi pot gestiona diferenţele, pot împiedica ca concurenţa să se apropie să devină conflict şi pot găsi căi de cooperare în probleme globale şi urgente care necesită cooperarea noastră reciprocă”, a adăugat americanul.

 

Xi Jinping, mesaj pacifist pentru Joe Biden

 

Xi Jinping a vorbit despre necesitatea menținerii păcii în lume.

„Ca lideri ai primelor două ţări (n.r. – puteri economice din lume), trebuie să trasăm cursul potrivit al relaţiei Statelor Unite cu China. Trebuie să găsim direcţia potrivită a relaţiei bilaterale care să o facă avanseze şi să o ridice”, a continuat el.

„Lumea se aşteaptă ca China şi Statele Unite să-şi gestioneze corect relaţia. Întâlnirea noastră a atras atenţia lumii, aşa că trebuie să cooperăm cu toate ţările pentru a aduce mai multă speranţă păcii în lume, mai multă încredere stabilităţii şi un elan mai puternic dezvoltării comune”, a declarat el, potrivit agenției News.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult