- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Aceste pensii se vor majora cu 4,57% de la 1 iulie. „Ajustarea pensiilor depăşeşte cu mult rata inflaţiei”

19 Mar, 17:31 • Fundeanu Madalina
Pensiile vor crește de la 1 iulie în Germania. Anunțul a fost făcut marţi de Ministerul Muncii şi Afacerilor Sociale.
Aceste pensii se vor majora cu 4,57% de la 1 iulie. „Ajustarea pensiilor depăşeşte cu mult rata inflaţiei”

Pensiile în Germania vor creşte cu 4,57% de la data de 1 iulie, după cum a anunţat marţi Ministerul Muncii şi Afacerilor Sociale, transmite DPA, conform Agerpres.

Pensiile vor crește de la 1 iulie în Germania

Ajustarea veniturilor pensionarilor se bazează pe cele mai recente date ale Oficiului Federal de Statistică şi ale sistemului de asigurări de pensii germane. O pensie de 1.000 euro va creşte cu 45,70 euro. Este al treilea an consecutiv când ajustarea acestora depăşeşte 4%.

„Sunt veşti bune pentru pensionari. Piaţa solidă a forţei de muncă şi acordurile salariale bune fac aceste creşteri posibile. Ajustarea pensiilor depăşeşte cu mult rata inflaţiei”, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil.

În premieră, pensiile cresc în mod egal în landurile din fosta Germanie de Est şi cea de Vest. În Germania de Est, valoarea acestora a ajuns deja la valoarea celor din Vest în 2023, în urma majorărilor salariale mai ridicate.

Heil s-a referit la planurile autorităţilor de la Berlin privind veniturile seniorilor. Prin pachetul de pensii, Guvernul stabilizează pe termen lung pensiile statutare, atenuând în acelaşi timp povara asupra viitorilor contributori prin generarea de capital, a explicat ministrul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Boloş anunţă austeritate după alegeri. Guvernul decide pe 25 aprilie ce se întâmplă cu salariile românilor

pensii
pensii

Îmbunătățirea condiţiilor de lucru pentru românii care lucrează în Germania

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit de curând cu omologul din Germania, Hubertus Heil, în marja Reuniunii EPSCO de la Bruxelles. Cei doi au purtat discuții despre îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru românii care lucrează în Germania. Românii sunt, potrivit datelor oficiale, una dintre cele mai numeroase comunităţi de străni din Germania (peste 900.000), potrivit news.ro.

Conform oficialilor, discuţiile au vizat întărirea cooperării dintre cele două ministere şi dintre instituţiile aflate sub autoritatea acestora.

„Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru românii care muncesc în Germania este un obiectiv comun. Avem o bună colaborare în acest sens pe linie de inspecţia muncii. Lucrăm coordonat şi în ceea ce priveşte formarea profesională şi sistemul de pensii.

Am decis întărirea cooperării şi stabilirea unei foi de parcurs comune pentru acţiuni care ţin de integrarea pe piaţa muncii, inclusiv a migranţilor şi refugiaţilor.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Vezi mai multe știri: Marcel Boloș spulberă zvonurile privind creșterea taxelor în 2024. „Reiau cât se poate de ferm!”