- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Alertă MAE pentru românii care se află sau vor să călătorească în Republica Moldova. Au fost adoptate mai multe restricții din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

06 Apr, 22:41 • Lupu Alexandra
Atenționarea MAE pentru români! Republica Moldova a adoptat mai multe măsuri din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Alertă MAE pentru românii care se află sau vor să călătorească în Republica Moldova. Au fost adoptate mai multe restricții din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Ministerul Afacerilor Externe a transmis pe parcursul zilei de astăzi un avertisment pentru românii care se află, tranzitează sau urmează să călătorească în Republica Moldova. Circulația este restricționată pentru mai multe puncte de trecere de frontieră, din cauza condițiilor meteorologice, anunță ziare.com.

Punctele de trecere sunt restricționate în Republica Moldova

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este restricționată circulația pentru mai multe puncte de trecere de frontieră, așa cum se arată în avertismentul transmis de MAE pe parcursul zilei de astăzi. Concret, este vorba despre punctele de la frontiera Costești-Stânca, Lipcani-Rădăuți Prut și Sculeni-Sculeni.

MAE le recomandă cetățenilor români care se află, tranzitează sau urmează să călătorească în Republica Moldova să consulte site-ul Poliției de Frontieră (www.politiadefrontiera.ro) pentru a vedea care sunt timpii de așteptare de la locațiile respective. Informațiile sunt actualizate în timp real.

Citește și: Alertă MAE pentru toți românii care se află sau vor să călătorească în Franța

Totodată, autoritățile le recomandă cetățenilor români să urmărească situația în punctele de la graniță menționate, și mai mult decât atât, transmit șoferilor să conducă preventiv și prudent. Este recomandat ca autoturismele să fie echipate corespunzător pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, dar mai ales, să folosească o viteză adecvată, care să nu le pună viața în pericol.

Persoanele care se află, tranzitează sau urmează să călătorească în Republica Moldolva pot cere asistență consulară la următoarele numere de telefon:

  • Ambasada României la Chișinău: +37322260737 şi +37322260747
  • Consulatul General al României la Bălţi: +37323180001; +37323180005
  • Consulatul General al României la Cahul +37329980001; +37329980002
Republica Moldova
Republica Moldova

Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Pe de altă parte, cetățenii români care se confruntă cu o situație specială sunt îndrumați să apeleze la numerele de telefon  de permanență ale oficiilor consulare ale României: CG Chişinău: +37368336363, CG Bălţi: +37368195006 şi CG Cahul: +37360200925.

MAE recomandă, de altfel, consultarea următoarelor adrese web: chisinau.mae.ro, cgchisinau.mae.ro, balti.mae.ro, cahul.mae.ro, www.meteo.md, www.mae.ro și folosirea aplicației „Călătorește în siguranță”. În cadrul platformei menționate se pot regăsi informații de interes și sfaturi de călătorie.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românii sunt excluși în anumite țări! Un bărbat nu a fost acceptat în Olanda din cauză că este român. MAE a făcut sesizări