- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă MAE pentru toți românii care se află sau vor să călătorească în Franța

23 Mar, 09:52 • Bumbeneci Diana
Atenţionare de călătorie pentru Franța. Zborurile și transportul public, perturbate de o grevă generală.
Alertă MAE pentru toți românii care se află sau vor să călătorească în Franța

Alertă de călătorie pentru Franța. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde joi, 23 martie, este programată o grevă generală, astfel că sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare, transportului public şi zborurilor.Potrivit MAE, în Franţa este prevăzută o grevă generală, context în care sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Alertă de călătorie pentru Franța

Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile: https://www.sncf.com/fr, https://www.sncf-connect.com/train/greve, https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482, https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations.De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei şoferilor din acest sector, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii de transport, în contextul demonstraţiilor planificate în oraşe.

Vezi și: Lovitură pentru românii care călătoresc cu Ryanair! În 2023, compania va face schimbări majore

Franța
Franța

„Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: https://www.ratp.fr/, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.Sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle şi Orly) au anunţat, de asemenea, că se vor alătura acţiunii greviste, ca şi controlorii aerieni şi personalul Air France (FNIC-CGT şi CGT Air France), ceea ce poate duce la perturbări ale orarului curselor aeriene.

Pasagerii Air France vor fi anunţaţi de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS. Detalii privind zborurile sunt disponibile pe site-ul: https://www.parisaeroport.fr/.AdsNu sunt excluse, totodată, perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit şi insula Corsica, ca urmare a grevei federaţiei CGT din porturi şi docuri”, confirmă MAE.

Totodată, este posibilă prelungirea grevei şi după această dată, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public.Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel: ​ Consulatul General al României la Paris: +33680713729;​ Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;​ Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; ​Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022”, mai transmite MAE.

Vezi și: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult