- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vladimir Putin a amânat stagiu militar anul acesta. Centrele de recrutare sunt suprapopulate

01 Oct, 14:00 • Cornel Ghimeșan
Stagiul militar din această toamnă din Rusia va fi amânant din ordinul lui Vladimir Putin. Centrele de recrutare sunt supra populate din cauza mobilizării parțiale.
Vladimir Putin a amânat stagiu militar anul acesta. Centrele de recrutare sunt suprapopulate

În această toamnă, stagiul militar din Rusia a fost amânat din ordinul președintelui Vladimir Putin. Această decizie vine ca urmare a faptului că centrele de recrutare sunt suprasaturate din cauza mobilizării parțiale pentru campania militară din Ucraina.

Te-ar putea interesa și: Un nou șantaj din partea Rusiei. Șeful centralei de la Zaporojie a fost răpit de soldați din armata rusă

„Acum centrele de înrolare sunt foarte saturate ca urmare a mobilizării parţiale. Pentru a nu agrava şi mai mult această congestie, s-a luat această decizie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenţia RIA Novosti.

Începerea stagiului militar amânată până la 1 noiembrie

Dmitri Peskov a afirmat faptul că aceasta decizie va permite combinarea fluxului atât de bărbați mobilizați, cât și a recruților care trebuie să își efectueze stagiul militar obligatoriu.

Aproximativ 120.000 de bărbați cu vârstă cuprinsă între 18 și 27 de ani care au fost chemaţi să se încorporeze, urmează să-şi înceapă serviciul militar obligatoriu la 1 noiembrie, în loc de 1 octombrie, aşa cum este tradiţia.

Anul acesta urmează să își indeplinească stagiul militar cu 7000 de ruși mai puțin decât în anul anterior. Nu există o informare oficială care să explice scăderea aceasta. Autoritățile au explicat faptul că acești recruți nu vor fi trimiși în Ucraina pentru a participa la „operațiunea militară specială”

Vladimir Putin a amânat stagiu militar anul acesta. Centrele de recrutare sunt suprapopulate
Vladimir Putin a amânat stagiu militar anul acesta. Centrele de recrutare sunt suprapopulate

Totuşi, această promisiune a fost încălcată deja încă de la începerea campaniei şi, potrivit presei, nimeni nu poate exclude posibilitatea ca, odată încheiat serviciul militar obligatoriu, aceşti recruţi, care vor fi trecuţi în rezervă, nu vor fi trimişi automat pe front în ţara vecină, informează AGERPRES

La nivel teoretic, singura metodă prin care Putin ar putea trimite recruții într-o misiune într-o țară străină ar fi să declare legea marțială.

Putin a admis că s-au făcut erori în cadrul mobilizării parţiale şi a ordonat întoarcerea imediată acasă a acelor ruşi mobilizaţi din greşeală.

Citește și: Lider republican din Senatul SUA:Dacă Rusia folosește arma nucleară în Ucraina, este un atac asupra NATO

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult