- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Angajatul care a făcut 10,3 milioane de dolari în doar 3 luni de muncă. Motivul șocant pentru care și-a dat demisia

29 Jan, 18:34 • Cornel Ghimeșan
Un câștig de 10,3 milioane de dolari pentru doar 3 luni, nu sună prea rău. Totuși un angajat cara se bucura de aceste beneficii slariale a renunțat la jobul său. Care este povestea lui și ce a stat în spatele deciziei lui.
Angajatul care a făcut 10,3 milioane de dolari în doar 3 luni de muncă. Motivul șocant pentru care și-a dat demisia

Dacă ai visat vreodată la un câștig de 10,3 milioane de euro pentru doar trei luni de muncă, află că este posibil. Geoff Morrel este angajatul care a renunțat la această sumă fabuloasă. Geoff este un fost jurnalist care a ajuns director de PR la celebra compani9e Disney. În această poziție Geoff câștiga 150.000 de dolari pe zi și atribuția sa principală era să gestioneze relațiile publice ale gigantului media.

Citește și: 43 de milioane de euro și 10 ani, de atât a fost nevoie pentru construirea Spitalului Speranței. Între timp statul doar promite. România își construiește singură drumul spre sănătate

După doar 3 luni Geoff a fost nevoit să demisioneze. Motivul din spatele demisiei lui este șocant. Geoff Morrell câștiga aproximativ 150.000 de dolari pe zi, iar suma uriașă includea salariul, bonusuri și 537.438 de dolari pentru mutarea familiei sale de la Londra la Los Angeles. În plus acesta a primi și o sumă suplimentară de 500.000 dolari pentru faptul că după demisia forțată a fost obligat să se mute cu familia în altă parte după.

Mai mult, Disney urmează să cumpere restul contractului lui Morrell. Cu alte cuvinte, acesta urmează să primească încă 4 milioane de dolari în anul fiscal curent care se încheie la 1 octombrie pentru restul contractului, împreună cu bonusul de performanță pe care l-ar fi primit pentru 2022. Dacă tragem linie, în total, Morrell va pleca de la Disney cu 10,3 milioane de dolari în buzunar, pentru exact un sfert dintr-un an de muncă.

Acesta nu a pierdut timpul și a găsit deja alt job. Geoff Morrell va ocupa scaunul de președinte al unității de strategie și comunicații globale a Teneo, o firmă de consultanță pentru manageri de top.

De ce a pierdut Jeoff Morrell 10 milioane de euro

Până în prezent nici Disney, nici Geof Morrell nu au vrut să comenteze situația. Totuși, este știut că mandatul acestuia s-a încheiat brusc, în urma unui scandal, care îl implica și pe fostul CEO al Disney, Bob Chapek. Acesta a  fost dur criticat după ce a făcut o declarație controversată cu privire la o lege din Florida care interzice predarea în școli a noțiunilor de identitate de gen și orientare sexuală până în clasa a treia – cunoscută ca legea „Nu spune gay”.

Disney, cel mai mare angajator privat al statului, a încercat să nu se pronunțe asupra legislației, cea ce a stârnit furia angajaților. Așa că Chapek a vorbit împotriva ei, iar liderii republicani au fost furioși. Compania a anunțat plecarea lui Morrell după câteva zile. Și Chapek a fost nevoit să plece de la Disney, dar cu un pachet de compensații de 20 de milioane de dolari.

Alte articole: Lovitură pentru toți românii care au nuci în curte! Se dau amenzi de până la 10.000 de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult