- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Apple desființează peste 600 de locuri de muncă, după ce a renunțat la proiectul privind realizarea de mașini autonome

05 Apr, 18:50 • Bocioacă Bianca
Apple desființează sute de locuri de muncă, după ce a renunțat la proiectul privind mașina autonomă. Disponibilizările vor fi realizate în luna mai, iar unii salariați vor.
Apple desființează peste 600 de locuri de muncă, după ce a renunțat la proiectul privind realizarea de mașini autonome

Apple desființează sute de locuri de muncă. Disponibilizările vizează în special o unitate Apple din California, potrivit Bloomberg.

Citește și: O fostă angajată Google s-a pensionat la 40 de ani. Și-a dat demisia vineri și luni deja regreta decizia

Departamentul de ocupare a forței de muncă a fost anunțat pe 28 martie că 614 de angajați vor fi disponibilitzați în luna mai. Informațiile potrivit cărora Apple și-a încheiat investiția în proiectul de mașini autonome au apărut pentru prima dată în februarie. Cu toate astea, compania nu a recunoscut niciodată public existența publicului.

Apple desființează sute de locuri de muncă

Se apare că Apple a cheltuit miliarde de dolari pentru cercetarea și dezvoltarea unui vehicul complet autonom, fără volan și pedale.

Citește și: Fundația lui Bill Gates face o mișcare supriză pe bursa americană. ONG-ul fondatorului Microsoft renunță la acțiunile giganților din tehnologie

Până în prezent, gigantul tehnologic a evitat disponibilizările în masă spre deosebire de alte companii care au renunţat la sute de mii de locuri de muncă în timpul pandemiei şi al crizelor economice. Printre companiile de tehnologie care au anunţat reduceri în 2024 se numără Amazon, Google, Microsoft, Snapchat şi PayPal.