- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Atenție, șoferi! A fost instalată camera cu inteligență artificială. Detectează pe cei care folosesc telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță

22 Aug, 19:01 • stefan.vlad
A fost instalată camera cu inteligență artificială. Șoferii sunt îndemnați să se asigure că centurile de siguranță sunt purtate întotdeauna și că toți pasagerii sunt în siguranță atunci când ies pe drumuri. Părinții cu copii în mașină sunt sfătuiți să fie deosebit de prudenți, deoarece sunt multe șanse ca pasagerii mai tineri să-și desprindă singuri centura de siguranță.
Atenție, șoferi! A fost instalată camera cu inteligență artificială. Detectează pe cei care folosesc telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță

A fost instalată camera cu inteligență artificială, în Marea Britanie. Datele din Raportul Departamentului de Transporturi privind victimele rutiere au arătat că 24% dintre decesele ocupanților mașinii,nu purtau centura de siguranță. Între iunie 2021 și iunie 2022, cifrele arată că 29.804 de persoane au fost ucise sau rănite grav pe drumurile britanice.

Citește și: Surpriză pentru peste 1 milion de români stabiliți în Marea Britanie. El este românul care ar putea deveni viceprimarul Londrei

A fost instalată camera cu inteligență artificială

O cameră AI nou instalată a surprins în doar 3 zile de la instalarea ei, aproape 300 de șoferi, care fie că nu aveau centurile de siguranță puse, fie că și-au folosit telefoanele mobile la volan, potrivit Business Insider.

Camera monitorizează unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Devon și Cornwall pentru a se asigura că toți șoferii sunt în siguranță și sunt atenți la ceea ce se află în fața lor. Toate imaginile realizate de camera AI sunt revizuite apoi de către un om înainte de a fi folosite ca parte a unei condamnări.

Camerele AI ar putea fi montate în curând în toată țara, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră. Gary Digva, fondatorul Snooper a declarat: „Este esențial ca părinții să fie foarte precauți atunci când conduc cu copii, deoarece se știe că aceștia au tendința de eliberare a centurilor de siguranță.

Nu porniți niciodată motorul mașinii până când nu vă asigurați că copiii au centura de siguranță. Părinții ar trebui să le explice copiilor cât de importante sunt centurile de siguranță pentru siguranța lor și să-i avertizeze că pot exista consecințe grave dacă le scot.

Dacă vă aflați în mașină cu copii, expertul sugerează să le luați jucării sau o carte pentru a le distrage atenția. Făcând acest lucru, este mai puțin probabil să nu accepte centura de siguranță sau să o deschidă mai târziu. Dacă acest lucru nu funcționează și copilul continuă să încerce să o decupleze, un adult ar trebui să stea cu ei în spate, pentru a se asigura că vor sta mereu în siguranță.

În cazul în care un copil desface centura, șoferul ar trebui să oprească imediat ce este în siguranță și să-i explice copilului din nou despre importanța centurii de siguranță. În nicio circumstanță un șofer nu ar trebui să lase vreodată pe cineva din mașină să călătorească fără, deoarece nu numai că este ilegal, dar se poate solda și cu răni grave sau chiar deces”, a mai explicat specialistul Digva.