- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Autoritățile au găsit 500.000 de euro într-o mașină. Ce au declarat pasagerii

21 Mar, 18:21 • Lupu Alexandra
Sumă uriașă descoperită de autorități în portbagajul unei mașini. Pasagerii aveau în interiorul vehiculului jumătate de milion de euro, dar cu toate acestea, au declarat că habar n-aveau de banii respectivi.
Autoritățile au găsit 500.000 de euro într-o mașină. Ce au declarat pasagerii

Garda Civilă din Spania s-a confruntat cu un caz neobișnuit. Autoritățile au găsit în portbagajul unei mașini suma uriașă de jumătate de milion de euro. Cu toate acestea, pasagerii au declarat că nu știau de existența banilor, anunță ziare.com.

500.000 de euro au fost găsiți într-o mașină

Garda Civilă din Spania au instituit un punct de control al alcoolului și drogurilor pe tronsolul autostrăzii A-7, care face legătura dintre Murcia de Almeria. Agenții de trafic au oprit un autoturism pentru a realiza testele de alcoolemie asupra șoferului, însă în acele momente au putut observa un comportament ciudat, mai exact, au sesizat „semne evidente de nervozitate”, chiar dacă pasagerii și conducătorul au obținut rezultate negative la măsurători.

Citește și: Salarii șoferi taxi 2023. Ce venituri incredibile ajung să câștige românii în Spania

Acest lucru i-a determinat pe polițiști să facă o percheziție a mașinii, acțiune care a fost la iveală că în portbagaj se afla suma uriașă de 500.000 de euro. Banii erau așezați într-o cutie metalică complet sigilată, care avea un sistem complex de închidere, și care de altfel, era ascunsă sub tapițerie.

Suma era împachetată în trei pungi de plastic, iar bancnotele erau între 100 și 500 euro. Acestea au fost confiscate, iar în cele din urmă, au fost trimise la Serviciul de prevenire a spălării banilor. Autoritățile încearcă să investigheze originea bancnotelor și posibilitatea legăturii cu o infracțiune. După ce agenții de trafic au făcut percheziția și au identificat ce se afla în portbagajul mașinii, pasagerii au declarat că nu știau de existența acelor bani.

500.000 de euro au fost găsiți într-o mașină în Spania
500.000 de euro au fost găsiți într-o mașină în Spania

Se pare că acesta nu este singurul caz din Spania, în care cetățenii preferă să pună sume valoroase în portbagaj. Situația ne poate aminti de momentul în care sute de bancnote de 50 euro au zburat dintr-o mașină aflată în deplasare în aceeași țară, în urma unui accident rutier, moment în care ceilalți șoferi au oprit pentru a lua banii.

Totul s-a întâmplat pe autostrada A7, în vecinătatea orașului Marbella. Ultimele informații din acest caz arată că mașina respectivă transporta aproximativ 20.000 euro în numerar. În ciuda faptului că persoanele implicate au comis o infracțiune de deturnare, nimeni nu a fost arestat, așa cum arată sursele din poliție.

Te-ar putea interesa și: Povestea românilor din Spania. Multe persoane spun că viața în străinătate este decentă „doar dacă mănânci ciorbă o săptămână”