- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii șoferi taxi 2023. Ce venituri incredibile ajung să câștige românii în Spania

19 Mar, 19:07 • Constantin Cristina
Românii preferă Spania atunci când vine vorba de salarii și munca în străinătate. Însă nu e vorba numai de venitul lunar, ci și la prețurile rezonabile care sunt pe piață.
Salarii șoferi taxi 2023. Ce venituri incredibile ajung să câștige românii în Spania

Dacă vorbim de muncă în străinătate, românii noștri aleg fără să stea pe gânduri, Spania, deoarece prin comparație cu România, salariul minim în Spania în 2023 depășește cu mult salariul minim regăsit în țara mamă, a declarat gandul.ro.

Citește și: Povestea unui român alungat definitiv din România, de sărăcie. Câți bani câștigă lunar, ca taximetrist, în Spania

Chiar și la ora actuală, românii își pot găsi cu mare ușurință nenumărate oferte de joburi care sunt dispuse să ofere salarii foarte bune în Spania.

salarii șoferi taxi Spania
salarii șoferi taxi Spania

Ce salariu are un șofer de taxi

Un șofer de taxi ajunge să câștige pe lună în jur de 1.646 de euro, deși salariul mediu în Spania este de 2.000 de euro brut pe lună, conform jobandsalarybroad.com.

În acest moment, în Spania, salariul minim brut este de 1.125 euro/lună, pe când în România un venit minim este în valoare de 515 euro. Deci, Spania depășește cu aproape dublu venitul lunar decât ai primi în tară. La capitolul salariu mediu Spania, angajații beneficiază de un salariu mediu brut de 1.946 euro și un salariu mediu net de 1.549 euro.

În ceea ce privește programul de lucru săptămânal, este la fel ca la noi, respectiv de 40 de ore, orele de lucru zilnice, fiind de obicei încadrate în intervalul orar 9 – 20. Programul poate varia în funcție de pauza zilnică, aceasta poate dura între 2 și 3 ore, însă multe companii acordă doar o oră pentru repausul zilnic.

Alte articole: Care sunt șansele unui meseriaș în construcții, care vrea să se întoarcă în țară din Spania, să câștige un salariu „ca afară”