- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Averea lui Elon Musk se duce de râpă! În doar câteva zile, a pierdut 12.6 miliarde de dolari

21 Apr, 18:55 • Lupu Alexandra
Elon Musk scapă situația de sub control! Așa cum arată primele informații, averea lui a scăzut cu 12.6 miliarde de dolari.
Averea lui Elon Musk se duce de râpă! În doar câteva zile, a pierdut 12.6 miliarde de dolari

Elon Musk trece printr-o perioadă tumultoasă. Așa cum arată primele informații relatate de profit.ro, averea lui a scăzut cu 12.6 miliarde de dolari.

Averea lui Elon Musk se duce de râpă

Creierul din spatele mai multor companii cunoscute în întreaga lume se confruntă cu o perioadă plină de eșec: averea netă a scăzut cu 12.6 miliarde de dolari. În doar câteva zile, Tesla a reușit să dezamăgească investitorii cu rezultatele pe care le-a obținut în primul trimestru.

Mai exact, valoarea acțiunilor a scăzut după ce producătorul a înregistrat o micșorare de 24% a profitului în ritm anual, din cauza reducerilor agresive de prețuri din ultima perioadă. Drept consecință, acțiunile producătorului de mașini electrice au ajuns la 162.99 dolari, astfel, este înregistrată o scădere de 9.75%.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Elon Musk nu este singurul care încearcă să-și construiască un oraș! Lista miliardarilor din lume care vor să dețină o societate proprie

În paralel, o rachetă experimentală Starship a reușit să decoleze în Boca Chica, Texas, dar a explodat deasupra Golfului Mexic, la mai puțin de patru minute de zbor. Totul s-a întâmplat pentru că treapta superioară nu a reușit să se separe de cea inferioară. Aceasta a fost proiectată de SpaceX, fiind considerată una dintre cele mai puternice rachete construite vreodată. Tot în aceeași perioadă, mulți utilizatori de pe Twitter și-au pierdut eticheta albastră, tocmai pentru că au refuzat să plătească suma de 8 dolari pentru a beneficia de acest privilegiu.

Elon Musk
Elon Musk

Adunând toate aceste evenimente la un loc, putem înțelege de ce averea lui Elon Musk a scăzut cu 12.6 miliarde de dolari. Ultimele informații arată că aceasta este cea mai mare micșorare identificată pe parcursul acestui an. Acțiunile, opțiunile și participația la Tesla reprezintă cea mai mare parte a fondurilor sale, dar în același timp, inclusiv SpaceX înregistra creșteri semnificative în ultima perioadă.

Elon Musk este creierul din spatele celor mai cunoscute companii din întreaga lume, precum Tesla, Twitter și SpaceX. În ciuda faptului că averea lui se duce de râpă, și totul în doar câteva zile, el rămâne a doua cea mai bogată persoană, după magnatul francez Bernard Arnault. Până la acest val de eșec, averea lui Musk înregistra o creștere semnificativă, cu 26.8 miliarde de dolari, pe fondul creșterii acțiunilor Tesla cu 32%.

Citește și despre următorul subiect: Elon Musk a făcut anunțul! Piața imobiliară este în pericol, iar cât mai multe persoane îndatorate vor avea de suferit