- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Avertisment pentru români. Lista medicamentelor interzise în Grecia. Românii care nu respectă regulile pot ajunge la închisoare

14 Jun, 14:04 • Lupu Alexandra
Schimbare radicală în Grecia. Românii nu pot călători cu anumite medicamente. Un simplu sirop de tuse atrage consecințe severe.
Avertisment pentru români. Lista medicamentelor interzise în Grecia. Românii care nu respectă regulile pot ajunge la închisoare

Românii au dat startul sezonului concediilor. Grecia rămâne destinația preferată a persoanelor care vor să se relaxeze departe de casă. Medicamentele rămân o prioritate în bagajul de călătorie, tocmai de aceea, românii trebuie să știe: unele medicamente nu sunt permise în Grecia, spune stiripesurse.ro.

Medicamentele interzise în Grecia

Românii care urmează să meargă în vacanță în Grecia trebuie să știe: unele medicamente nu sunt permise și sunt clasificate ca substanțe interzise. Persoanele care nu respectă regulile pot ajunge la închisoare sau pot primi o amendă usturătoare.

Românii nu au voie să intre în Grecia cu medicamente precum Diazepam sau Tramadol. Mai mult decât atât, începând cu acest an, au fost interzise și tratamentele care conțin codeină. Totodată, în Grecia nu se mai poate călători cu medicamente precum Algocalmin, Nurofen sau siropuri de tuse pentru copii care conțin codeină.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce sume au cheltuit românii pentru o noapte de cazare în Grecia. „Prețuri exorbitante pentru servicii proaste”

Grecii au interzis din acest an inclusiv folosirea gumei de mestecat pe stradă. Persoanele care nu respectă regula pot primi o amendă considerabilă. Și schimbările majore din destinația preferată a românilor nu se termină aici! Purtarea pantofilor cu toc devine interzisă în zonele în care se află schituri, mănăstiri sau lăcașe de cult.

Românii care urmează să plece în Grecia trebuie să știe că există mult mai multe reguli pe care trebuie să le aibă în vedere. Administratorii Forum Grecia au discutat cu Poliția de Frontieră Elenă și au elaborat un ghid care cuprinde principalele informații pe care trebuie să le știe oamenii.

Medicamente
Medicamente

Poliția de Frontieră Elenă spune că românii pot intra în Grecia cu cel mult 10 litri de băuturi alcoolice, maximum 800 de țigări (echivalentul a 4 cartușe), fiind permis doar 1 kilogram de țigări sau 200 de țigări termice de persoană.

Totodată, în cazuri speciale, se poate transporta cel mult 10 litri de combustibil, însă el trebuie să fie pus în canistre sigure. Păstrarea bonului fiscal și a actelor aferente acestor produse este obligatorie. Totodată, este interzisă revinderea. Regulile de circulație trebuie respectate. Limita de viteză pe autostradă este de 50 km/h.

„Dacă dețineți o proprietate în Grecia și doriți să locuiți mai mult de 6 luni pe an, este INTERZISĂ conducerea mașinii cu plăcuțe de înmatriculare altele decât cele grecești.

Se aplică amenzi sau vi se poate confisca mașina”, spune sursa citată.

Citește și despre: Record negativ pentru Grecia. Țara europeană înregistrează o evaziune fiscală de peste 60 de miliarde de euro anual. „Suntem consideraţi campionii Europei”