- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Canicula aduce profit în România. Temperaturile ieșite din comun au dublat vânzările de aparate de aer condiționat

25 Jul, 15:02 • Bumbeneci Diana
Canicula sprijină afacerile. Temperaturile ridicate au dublat în România vânzările de aparate de aer condiționat.
Canicula aduce profit în România. Temperaturile ieșite din comun au dublat vânzările de aparate de aer condiționat

Temperaturile extrem de mari au făcut ca vânzările de aparate de aer condiționat să ajungă acum, în primele 7 luni ale anului, la un nivel dublu față de aceeași perioadă din 2022. Prețul mediu pentru aparatele de aer condiționat variază între 1.500 și 2.500 de lei, iar cele mai multe produse sunt achiziționate, în medie, cu circa 1.700 de lei, conform evoMAG.

Ai mai putea citi: Automobilul românesc, comoară pe cale de dispariție. Povestea lui Mihai Olar, rădăuțeanul care a salvat de la fier vechi o Dacia 1300. „Darul mai departe unei persoane care nu caută să se îmbogățească de pe urma moștenirii”

sistem aer condiționat
sistem aer condiționat

Canicula nu pare să plece prea curând din țările din sudul Europei, motiv pentru care oamenii s-au grăbit să cumpere ventilatoare și au investit chiar și în aparate de aer condiționat pentru a se răcori, transmite Reuters. Mulți sud-europeni optează pentru ventilatoare care sunt mai ușor de instalat.

Mai exact, conform sursei citate, un ventilator de tavan cu un preț de 139,95 euro se numără printre primele zece cele mai vândute aparate electrocasnice pe pagina web a Amazon Spain, în timp ce în Italia un aparat de aer condiționat portabil cu un preț de 319 euro este al 17-lea cel mai bine vândut produs în aceeași categorie.

Vezi și: Lovitură pentru milioane de salariați. Au fost anunțați românii care nu vor mai primi sporuri. Ministrul Muncii: „Au gândit că timpul trece, leafa merge”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult