- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Avioanele de luptă rusești aproape că au dispărut de pe cerul Ucrainei. Rusia a pierdut până în prezent peste 60 de avioane în conflict

05 Dec, 14:44 • Gabriela Andreescu
Forțele aeriene ale Rusiei se dovedesc vulnerabile în fața apărării ucrainene. Încă de la începutul războiului, Rusia nu a reușit să domine cerul Ucrainei, dar, în ultimele luni, situația s-a agravat pentru forțele lui Putin, întrucât numărul de misiuni efectuate de avioanele de luptă tactice rusești deasupra țării invadate s-a redus semnificativ. Acest fapt a fost notat de Ministerul Britanic al Apărării în evaluarea sa periodică.
Avioanele de luptă rusești aproape că au dispărut de pe cerul Ucrainei. Rusia a pierdut până în prezent peste 60 de avioane în conflict

Rusia a pierdut în prezent peste 60 de avioane în conflict, inclusiv un avion supersonic de vânătoare Su-24M Fencer și un avion de atac la sol Su-25, supranumit de NATO FrogFoot, săptămâna trecută. În prezent, aeronavele rusești efectuează probabil câteva zeci de misiuni pe zi, comparativ cu un maxim de până la 300 pe zi în martie 2022, potrivit serviciilor secrete militare britanice.

Raportul Ministerului Britanic al Apărării estimează că Rusia a pierdut până în prezent peste 60 de avioane în conflict

Ministerul Britanic al apărării apostat raportul pe pagina oficială de Twitter

Citește și: Putin le face rușilor programe de Revelion cu cântece de propagandă. Kremlinul a cerut doar artiști „cu orientare patriotică”

Rusia a pierdut până în prezent peste 60 de avioane în conflict, estimeaza Ministerul Britanic al Apărării
Rusia a pierdut până în prezent peste 60 de avioane în conflict, estimeaza Ministerul Britanic al Apărării

În postarea de pe pagina de socializare, ministerul britanic estimează că scăderea numărului de misiuni este probabil un rezultat al amenințării ridicate continue din partea apărării aeriene ucrainene, limitările privind orele de zbor disponibile pentru aeronavele rusești și înrăutățirea vremii.

Cum tacticile de atac la sol ale Rusiei se bazează în mare măsură pe identificarea vizuală și pe muniții neghidate, forțele aeriene rusești vor continua probabil să aibă o rată scăzută de operațiuni de atac la sol din cauza vremii pe timpul iernii.

Statul Major General al Ucrainei estimează că Rusia a pierdut de la începutul invaziei 281 de avioane, informează hotnews.ro.

Citește și: Încep înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice! 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere și congelatoare

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult