- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Fiul lui Alex Soros face „revoluție” în ONG-ul fondat de tatăl său: 40% dintre angajații pentru propagandă, concediați

06 Jul, 18:36 • Stefan Simion
Oficial, în 2023, Alex Soros, fiul controversatului George Soros, a preluat afacerile de la tatăl său. Primele decizii ale tânărului în vârstă de 37 de ani au făcut victime. 
Fiul lui Alex Soros face „revoluție în ONG-ul fondat de tatăl său: 40% dintre angajații pentru propagandă, concediați

Open Society Foundations, ONG-ul creat de către George Soros, concediază 40% din personal. Alex Soros a decis reorganizarea structurilor operaționale și de conducere, potrivit The Wall Street Journal (WSJ).

Decizia a primit votul de încredere al consiliului Open Society Foundations (OSF), prezidat de către Alex Soros.

„Consiliul de administrație al Fundațiilor pentru o Societate Deschisă s-a întrunit în această săptămână pentru a lua decizii despre viitorul organizației.

Consiliul a îndrumat consiliul director să continue munca necesară pentru implementarea acestei noi abordări. Anticipăm că implementarea noului model propus ar implica reproiectarea și reelaborarea operațiunilor noastre existente, precum și o reducere substanțială a efectivului de personal, cu nu mai puțin de 40%, la nivel global”, a transmis OSF printr-un comunicat de presă.

În prezent, Fundația are 800 de angajați în cele 18 puncte de lucru de pe mapamond.

Potrivit informațiilor din presa internațională, Soros a luat decizia concedierii în masă pentru a transforma OSF într-o organizație în care deciziile se iau mai rapid și mai eficient.

Anual, Fundația pentru o Societate Deschisă a familiei Soros alocă 1,5 miliarde de dolari diverselor grupuri, asociații civice și lobby-iștilor care promovează interesele, viziunea, ideologia progresistă a magnatului american, inclusiv în România.

Alex Soros a stabilit prioritățile pentru ONG-ul controversat

Alex Soros a declarat că vrea să ducă misiunea OSF mai departe, prin stabilirea de noi direcții: promovarea dreptului de a avorta, echitatea „de gen”, „consolidarea dreptului la vot”. Soros a mai precizat că va continua să sprijine politicienii de stânga, ai Partidului Democrat, în frunte cu Joe Biden.

În următoarele săptămâni, Alex Soros și camarila sa vor stabili noua structură a organizației de propagandă.

„Schimbările sunt menite să maximizeze impactul Fundațiilor pentru o Societate Deschisă în a scopul său de a ajuta la contracararea forțelor care amenință în prezent societățile deschise și libere”, a mai transmis OSF într-un comunicat pe site-ul său.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult