- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk sare la gâtul lui George Soros, fără să menționeze motivul „El vrea să erodeze însăși structura civilizației. Soros urăște umanitatea”

17 May, 17:13 • Constantin Cristina
Elon Musk a lansat o serie de atacuri la adresa lui George Soros, pe Twitter, unde a scris că investitorul de origine evreiască și filantropul liberal urăște umanitatea.
Elon Musk sare la gâtul lui George Soros, fără să menționeze motivul „El vrea să erodeze însăși structura civilizației. Soros urăște umanitatea”

Elon Musk a scris o serie de atacuri pe Twitter la adresa lui George Soros, în care menționează că că investitorul de origine evreiască și filantropul liberal, care face adesea obiectul unor teorii ale conspirației antisemite virulente, urăște umanitatea și îl compară cu Magneto, un super-răufăcător evreu, a transmis msn.com.

Citește și: Utilizatorii Twitter trebuie să știe asta! Elon Musk „amenință” că va șterge mai multe conturi din platformă

Elon Musk sare la gâtul lui George Soros, fără să menționeze motivul

Musk nu a vrut să dezvăluie motivul pentru care l-a atacat pe Soros, însă a făcut aceste comentarii la trei zile după ce Soros a anunțat că și-a vândut toate acțiunile pe care le deținea Tesla, producătorul de automobile electrice pe care Musk îl conduce.

Pe rețelele sociale, miliardarul s-a adresat trecutului supraviețuitorului Holocaustului, în vârstă de 92 de ani, și îl compară pe Soros cu Magneto, fiind un super răufăcător evreu care „luptă pentru a-i ajuta pe mutanți să înlocuiască oamenii ca specie dominantă a lumii”, după cum se spune în descrierea oficială a personajului de la Marvel.

„Soros îmi amintește de Magneto”, a postat Musk luni la ora 22.00.

Postarea a declanșsat o întreagă avalanșă de răspunsuri care îl compară pe Soros cu diverse simboluri ale răului. Mai mult Comentatorul de stânga Brian Krassenstein i-a răspuns lui Musk, subliniind că Magneto este un supraviețuitor al Holocaustului în tradiția Marvel, unde personajul manipulează câmpurile magnetice pentru a se opune (și, ocazional, pentru a-i ajuta) pe eroii din filmele și benzile desenate X-Men. „[Soros], de asemenea un supraviețuitor al Holocaustului, este atacat non-stop pentru bunele sale intenții, pe care unii americani le consideră rele doar pentru că nu sunt de acord cu această afiliere politică”, a scris el.

Elon Musk
Elon Musk

Musk i-a răspuns lui Krassenstein cinci minute mai târziu: „Presupuneți că sunt intenții bune. Ele nu sunt. El vrea să erodeze însăși structura civilizației. Soros urăște umanitatea”.

De asemenea, postările lui Elon Musk au fost criticate dur de Jonathan Greenblatt, directorul executiv al Ligii Anti-Defăimare.

„Soros este adesea prezentat de extrema dreaptă, folosind figuri de stil antisemite, ca fiind sursa problemelor lumii”, a scris Greenblatt pe Twitter.

„Să-l vedem pe Elon Musk, indiferent de intenția sa, alimentând acest segment – comparându-l cu un super-răufăcător evreu, susținând că Soros „urăște umanitatea” – nu este doar îngrijorător, ci și periculos: va încuraja extremiștii care deja inventează conspirații antievreiești și care au încercat să-l atace pe Soros și comunitățile evreiești ca urmare a acestui fapt.”

Alte articole: Elon Musk lansează TruthGPT, o versiune mai tare ca GPT-4, supărat că ChatGPT are prejudecăţi liberale