- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bilete de avion ieftine către Turcia în 2024. Ce opțiuni au românii după ce Erdogan a eliminat vizele pentru țara noastră

22 May, 22:07 • Adrian Popovici
Biletele către marile orașe din Turcia, între București și Istanbul, încep de la 420 de lei. Recent, președintele acestei țări a semnat decretul care permite românilor să călătorească doar cu buletinul.
Bilete de avion ieftine către Turcia în 2024. Ce opțiuni au românii după ce Erdogan a eliminat vizele pentru țara noastră

Turcia este una dintre destinațiile preferate ale românilor care își doresc să petreacă un sejur în afara țării. Prețurile pentru toate buzunarele și oferta variată fac ca mulți dintre cei care au ajuns măcar odată în această țară să vrea să revină. Odată cu decizia lui Recep Erdogan de a elimina vizele pentru țara noastră, interesul pentru vacanțele făcute în destinațiile acestui stat ar putea fi în creștere.

Mai exact, odată cu eliminarea vizelor și posibilitatea de a călători în Turcia pentru 90 de zile ca turist, se simplifică foarte mult procesul de plecare în vacanță al românilor. Asta înseamnă că în loc să piardă timp pentru obținerea documentelor de călătorie necesare aceștia vor putea să se concentreze pe căutarea celor mai avantajoase oferte pentru biletele de avion.

În acest articol vom vorbi despre opțiunile pe care le au românii care călătoresc din București sau Cluj pentru a ajunge în unele dintre cele mai mari orașe din Turcia. Vom pleca de la informațiile oferite de vola.ro pentru un zbor către aceste destinații în prima zi de vară, 1 iunie.

Erdogan a semnat decretul care le permite românilor să călătorească doar cu buletinul în Turcia
Erdogan a semnat decretul care le permite românilor să călătorească doar cu buletinul în Turcia

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu, despre faptul că românii vor putea merge în Turcia fără pașaport: „România își capătă locul oficial și este recunoscută ca o țară cu interes”

Cât costă un zbor către cele mai mari orașe din Turcia?

După cum arată informațiile de pe această platformă, cea mai bună opțiune pentru un român care pleacă pe 1 iunie din București către Istanbul este un zbor Tarom de 134 euro, 660 lei, aceiași companie oferind și cea mai rapidă cursă tot pentru 134 euro. Cea mai ieftină călătorie cu avionul pentru cei care vor să ajungă în acest oraș din Turcia este oferită de WizzAir, costă 125 euro, 620 de lei și presupune 2 escale.

În cazul celor care vor să ajungă în acest oraș din Turcia pornind din Cluj lucrurile se schimbă unpic și asta deoarece prețurile par a fi un pic mai mari. Astfel, cea mai bună, rapidă și ieftină ofertă pare a fi o cursă  Turkish Airlines între Cluj-Istanbul, de la 127 euro, 630 lei.

Istanbul nu este singurul oraș din Turcia care anual atrage milioane de turiști din toată lumea, mulți călători alegând capitala acestui stat: Ankara. Cea mai ieftină cursă care pleacă din București către această destinație la data stabilită costă 86 de euro, doar 420 de lei, cu o escală, asta în timp cea mai bună opțiune oferită de platformă este de o cursă de 103 euro, 512 lei, la rândul său cu o escală.

Cei care își doresc să ajungă mai rapid în acest oraș din Turcia trebuie să știe că prima opțiune oferită de platformă este o cursă de 183 de euro, 910 lei, care face o escală pe parcurs.

Cei care vor să călătorească direct din Cluj la Ankara, trebuie să știe că cel mai ieftin bilet către această destinație din Turcia începe de la 133 euro, 660 euro, asta în timp ce cea mai bună și cea mai rapidă opțiune vin cu un preț de 174 euro, 865 euro.

Citește și: Este oficial! Românii scapă de vizele pentru Turcia și vor călători doar cu buletinul. Măsura se aplică de la 1 iunie

Tags: