- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bill Gates dă încă o lovitură de proporții! Un start-up minier deținut de miliardar a descoperit cel mai mare zăcământ de cupru de pe teritoriul Zambiei

06 Feb, 14:43 • Cornel Ghimeșan
Bill Gates și Jeff Bezos reușesc să dea lovitura încă o dată! O companiei minieră sprijinită de cei doi miliardari a anunțat că a descoperit cel mai mare zăcământ de cupru de pe teritoriul Zambiei din ultima sută de ani.
Bill Gates dă încă o lovitură de proporții! Un start-up minier deținut de miliardar a descoperit cel mai mare zăcământ de cupru de pe teritoriul Zambiei

Un start-up minier sprijinit de Bill Gates şi Jeff Bezos a dezvăluit că a identificat o rezervă extinsă de cupru în Zambia, oferind un potențial impuls pentru inițiativele Occidentului de a reduce dependența de China în ceea ce privește metalele vitale, în special în contextul eforturilor de „decarbonizare” a produselor, de la automobile la sisteme de transmisie a energiei, conform informațiilor Financial Times.

Citește și: Cum ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani. Bill Gates: „Ca și cum ai avea un angajat care să fie tutore”

Într-un anunț făcut luni, KoBold Metals a afirmat că a descoperit cea mai mare rezervă de cupru din Zambia din ultimul secol, prognozând că situl Mingomba din nordul provinciei Copperbelt va fi una dintre cele trei mine de cupru de înaltă calitate din întreaga lume.

Această descoperire survine într-un moment în care guvernul SUA intensifică eforturile de infrastructură în Africa, în încercarea de a rivaliza cu influența Chinei asupra resurselor minerale vitale pentru apărare, energie regenerabilă și vehicule electrice.

Administrația americană sprijină dezvoltarea căii ferate Lobito, o linie de transport pentru metalele din această regiune care conectează Republica Democrată Congo și Zambia la portul Lobito din Angola.

Cu o anticipată creștere a cererii de cupru, pe măsură ce țările își electrifică sistemele de transport și se îndreaptă către surse de energie regenerabilă, cele mai mari companii miniere din lume se confruntă cu dificultăți în identificarea resurselor de înaltă calitate.

Cuprul, folosit pe scară largă în construcții și în diverse industrii, este așteptat să cunoască o creștere semnificativă a cererii, deoarece este esențial în liniile de transmisie a energiei electrice, în vehiculele electrice și în turbinele eoliene.

KoBold, sprijinită de Breakthrough Energy Ventures, o inițiativă de investiții în domeniul schimbărilor climatice lansată de Bill Gates, utilizează inteligența artificială pentru a examina arhivele geologice istorice, inclusiv documente PDF vechi și hărți pictate manual pe pânză, folosind algoritmi pentru a determina locurile potențiale de exploatare a zăcămintelor.

Compania cu sediul în California are o evaluare de 1,15 miliarde de dolari, iar printre investitorii săi se numără BHP, cel mai mare grup minier din lume, și compania petrolieră Equinor.

Citește și: Care este vârsta optimă la care copilul ar trebui să aibă un smartphone. Ce spune Bill Gates

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult