- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani. Bill Gates: „Ca și cum ai avea un angajat care să fie tutore”

17 Jan, 14:20 • Toma Anca
Cum ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani. Se știe deja faptul că Bill Gates este optimist în ceea ce privește inteligența artificială și spune că AI ne va ușura viața tuturor în următoarea perioadă, dar și că va elimina milioane de locuri de muncă în întreaga lume.
Cum ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani. Bill Gates: Ca și cum ai avea un angajat care să fie tutore

Cum ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani. Fondul Monetar Internațional a raportat săptămâna aceasta că aproximativ 40% din locurile de muncă din întreaga lume ar putea fi afectate de dezvoltarea inteligenței artificiale.

Așa cum a fost cu productivitatea agricolă în 1900, oamenii au spus: „Hei, ce vor face oamenii?” De fapt, s-au creat o mulțime de lucruri noi, multe categorii de locuri de muncă noi și suntem mult mai bine decât atunci când toată lumea lucra la fermă. Și cu inteligența artificială va fi așa.”, a spus Bill Gates.

Citește și: Care este vârsta optimă la care copilul ar trebui să aibă un smartphone. Ce spune Bill Gates

Cum ne va schimba viața inteligența artificială în următorii 5 ani

Într-un interviu acordat marți la CNN, Bill Gates a prezis că inteligența artificială va ușura viața tuturor, arătând în special că îi ajută pe medici să-și țină în ordine actele, care este „o parte a meseriei care nu le place, putem face asta foarte eficient”.

Deoarece nu este nevoie de „mult hardware nou”, miliardarul a spus că accesarea AI se va face prin „telefonul sau computerul pe care l-ați conectat deja la internet”.

El a mai spus că îmbunătățirile cu ChatGPT-4 de la OpenAI au fost „dramatice”, deoarece AI poate „în esență să citească și să scrie”, astfel că este „aproape ca și cum ai avea un angajat care să fie tutore, să ofere sfaturi de sănătate, să ajute la scrierea codului, să ajutor cu apelurile de asistență tehnică”.

Bill Gates mai spune că încorporarea acestei tehnologii în sectorul educațional sau medical va fi „fantastică”. Microsoft are un parteneriat de miliarde de dolari cu OpenAI.

Fondatorul Microsoft are o avere de 140 de miliarde de dolari, fiind a patra cea mai bogată persoană de pe Pământ, conform indicelui Billionaires al Bloomberg. Dar probabil că ar fi în continuare cea mai bogată persoană din lume, dacă nu s-ar fi angajat să-și doneze toți banii.

El a spus pentru CNN că nu-și face griji să-și piardă averea. „Am bani mai mult decât suficienți pentru propriul meu consum. ncerc să cobor pe lista cu bogați și voi fi mândru când voi dispărea cu totul de acolo”, a spus Gates când reporterul CNN a întrebat cum merg eforturile filantropice.